Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 4/2019

Redakce MotoRoute, 5.8.2019

MotoRoute 4/2019 vychází 9. 8. 2019

Online vydání možno zakoupit již 2. 8. >Alza Media online

 

 

 

  

 

Z obsahu:

Černobyl po třiatřiceti letech

"...Přestože je zde absolutní ticho, jakoby stále odněkud zněl ruch ulic, šum fontán, výskání dětí a lomoz žigulíků. Procházíme mlčky kolem opuštěných budov a nelze si nevšimnout, jak vše zarůstá bujnou vegetací..."

Černobyl

 

Test: Honda Gold Wing model 2019

Kultovní cesťák prošel za pětačtyřicet let své existence mnoha změnami. Jaká je jeho poslední verze?

Test Honda Gold Wing model 2019

 

Test: Harley-Davidson FXDR 114

Nadupaný Harlley se sportovním duchem a skvělým podvozkem do zatáček? Ano!

Test Harley-Davidson FXDR 114

 

Další cestovatelské dobrodružství Igora Brezovara a Martina Písaříka

Ostřílený cestovatel kolem světa Igor Brezovar a herec Martin Písařík byli spolu loni na motorkách v Iráku, letos se chystají na novou cestu do Afriky - a bude z toho televizní seriál. Přečtěte si víc v naší exkluzivní reportáži.

Igor Brezovar a Martin Písařík - moto cesta

 

Albánské skotačení

"...Míříme k jezeru Koman, předtím nás ovšem ještě čeká průjezd sice pěkným, ale docela drsným údolím. Jedná se asi o 30 km dosti rozbité asfaltky. S našimi motorkami fakt mňamka, ale pocit dobrodružství nechybí... Krajina je úžasná a krásně syrová..."

Albánie

 

Zuzkou Amerikou, 5. část

"...Stát Wyoming a jeho hlavní město Jackson Hole je městečko žijící z turismu, westernů a přírody. Každý den se tu na náměstí střílí z revolverů, padouši se chytají do las a s dobovými kostýmy se tu celkově snaží reinkarnovat ducha Divokého západu pro moderní osazenstvo. Ono když před barem vedle sebe parkují Harlej, kůň a povoz Amishů, pojem „asi jinej gang“ dostane hned jiný význam..."

Zuzkou Amerikou

 

Test: Yamaha Ténéré 700

Čekali jsme na ni dlouho a konečně se projeli. Jaké jsou první dojmy z nové Tenerky?

Test Yamaha Ténéré 700

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 18. díl (Mexiko)

"...Během cesty z Cuernavacy do Puebly nám dělá společnost El Popo, neboli Popocatépetl. Pro svůj název patrně nejznámější, oficiálně pak výškově druhá nejvyšší hora celého Mexika. „Vyfotíme to?“ ptá se mě Fanda zpoza řídítek. „Ále, vulkán jako vulkán. Takových už jsme viděli a ještě uvidíme...“ odpovídám v tupé nevědomosti. Že se jedná právě o tuto sopku se dozvídáme až od našeho hostitele po příjezdu do Puebly..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa

 

Test: KTM 790 Adventure

Při představení téhle motorky hoši od KTM tvrdili, že bude mít výkon velkých cestovních endur, ale bude mnohem lehčí a agilnější. Je to pravda?

Test: KTM 790 Adventure

 

Jak dostat mladou holku do jedné stopy

Chcete vědět, jak to dneska chodí v autoškole, když děláte řidičák na motorku? Co se člověk naučí a co ne? Jak to vlastně celé probíhá? Poučné zejména pro ty, kdo se na řidičák teprve chystají...

Motoškola

 

Test: Ducati Multistrada 1260 Enduro

Enduro od Ducati? A to jako může do terénu?

 Test Ducati Multistrada 1260 Enduro

 

Technické památky

Mladějov a Veselý Kopec

 

Den na D1 s policisty z Oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje

Jaký je "denní chléb" policistů na motorkách na dálnici? Co vše musí řešit a máme se jich bát?

Dálniční policie

 

Test: Yamaha XTribute

Silniční dvouválec, který se inspiroval u legendárního endurka XT 500.

 Test Yamaha XTribute

 

Střední Amerikou v jedné stopě, 2. část

"...Jízdu nám komplikují místní vyděrači. Stojí po obou stranách cesty a mají přes ni natažený provaz. Jakmile zastavíme, chtějí peníze za údržbu cesty. Těm prvním zastavuji, jsou to teprve děti a já jim ukazuji fotky svých dětí, které mám přilepené na motorce. Začnou se usmívat a bez řečí nás pouští dál. Další vyděrači jsou po deseti kilometrech. Dělám, že je nevidím a najíždíme do provazu, který jeho majitelé raději pouští rychle na zem. Problém nastává u poslední vyděračské dvojice..."

Střední Amerikou v jedné stopě

 

Sabahem na skútru aneb Borneo 2019

"...Po čase jsme sjeli z hor mezi plantáže nešťastné palmy olejné. Lidé tu bydlí v pěknějších domech, na plantáže a do osad uprostřed nich vedou cesty, ale pak je závora, hlídač a často i názorná cedule – člověk s rukama nahoře a v zádech má samopal dalšího človíčka. Ani se nám nechtělo to fotit. Aby nás někdo taky nezastřelil...
Při nákupu si Jirka všiml, že SPZka visí na jednom šroubku. Po hledání drátku v binci na parkovišti místní řidič náklaďáku donesl šroub. Pak se s námi chtěli všichni chlapi fotit na mobily..."

Borneo