Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 4/2022

Redakce MotoRoute, 8.7.2022

MotoRoute 4/2022 vychází 5. 8. 2022

Online vydání je už od 28. 7. k dispozici členům MotoRoute klubu

Také se dá zakoupit od 1. 8. na alza.cz/mediaMotoRoute klub

Tištěné vydání zakoupíte na stáncích PNS, nebo si ho předplaťte TADY.

 

 

  

 

Z obsahu:

Azorské ostrovy: Sao Miguel, 1. díl

"...V Pontě Delgadě musíme zastavit. Centrum města je uzavřený a všude se střílí salvy z děl, nebo z čeho. Chlapi si nosí v podpaždí nějakej červenej hadr, je tu spousta dechovek, hrajou lidem na balkónech, dost se tu kalí, na ulicích jsou nasypaný kytky a barevný hobliny. Ku.va, tolik hasičů tady snad nemohlo umřít. Nakonec nám strejda Gůgl po delším boji prozradil, že se jedná o největší svátek na Azorech. Něco s Ježíšem, ale v tom překladu z portugalštiny jsem se nějak ztratil..."

Azorské ostrovy na motorce

 

Motorkářské doupě Humpolec

Představujeme místo, kde se můžete ubytovat, najíst, napít a potkat s dalšmi motorkáři.

 

David Pabiška

Davida Pabišku, mnohonásobného účastníka Rally Dakar, nejspíš znáte. Ale my vám ho představíme trochu blíže...

David Pabiška

 

Lojzíci ve Slovenském ráji

"...Pokud budete někdy ve Starém Smokovci, nevynechejte tuhle možnost návštěvy. Na muzeum horských nosičov se doptáte nejlépe v infocentru. Štefan nám pouští nějaké filmy a ukazuje množství exponátů. Generál tomu nevěří a že prej je to pi...na, že to nikdo nemůže unést. Po několika filmech se však rozhoduje, že bude rovněž horským vůdcem a nosičem, a že si na ten velký kopec za pár měsíců vynese svého Harleye. Tak se jej nezapomeňte zeptat, jak ten trénink pokračuje..."

Slovensko

 

Test: Honda CB500X

Tahle dvouválcová pětistovka se stala jakýmsi etalonem, který kopíruje hned několik čínských výrobců. Jaký je originál?

 Test: Honda CB500X

 

Tip na výlet: Muzeum historických motocyklů Svratouch

Navštívili jsme zajímavé motomuzeum v malé vesnici na kraji Vysočiny.

 

Sport v Karibiku

Jarda Šíma zaletěl do Dominikánské republiky, aby se jak první Čech svezl na novém CFMOTO 800MT Sport a zároveň načerpal zážitky z tohoto karibského ostrova.

Dominikánská republika

 

Představujeme: Motocykly YCF - velká zábava pro každého

Je dost možné, že o motocyklové značce YCF jste nikdy neslyšeli a asi jste tyto motorky ani nikdy nepotkali na silnici. Jde totiž o stroje určené pro jízdu mimo veřejné komunikace, zejména k výcviku mladých jezdců.

Motocykly YCF

 

Podzimní "rychlé" Chorvatsko

"...Počasí pořád konstanta, u moře krásně jasno a teplo, ale stačí zajet za hřeben a je 10 °C, mlha a vítr. Na podzim má ovšem krajina naprosto jiné barvy, a to tedy opravdu stoji za to vidět! Hlavně Planina na Velebitu je překrásná. Neuvěřitelná hra barev zdejších listnatých lesů musí ohromit každého. Celý den drandíme na pohodu horami a na noc opět šup dolů k moři. Hlavně za teplem, a taky si dát lignje na žaru a samozřejmě koupačku..."

Chorvatsko

 

Benelli v roce 2022

Jak je na tom značka Benelli a jaké novinky připravila?

Benelli 2022

 

Technické památky

Krytý dřevěný most Černvír a ocelový most Borač

 

Test: UM DSR 125 EX

Projeli jsme enduro malorážku od zatím málo známé značky UM.

Test UM DSR 125 EX

 

Test svítilny CEL-TEC AL500 a pouzdra Fixed Handlebar Case

Test dvou užitečných kousků motocestovatelova vybavení.

 

Ecuador Adventure

"...Tímhle tancem protančíme během dvaceti minut z výšky 2 500 m n. m. až do výšky 800 m n. m., a pak zase zpět. Navigace nás zavede na oslí stezku, místy se zarostlými úseky sotva protáhneme. Hlad nás zažene do horské vesnice San Juan de Iluman, ale grilovaná morčata odmítáme. Na náměstí nám stařenka připraví občerstvení za pár dolarů a můžeme po šotolinách pokračovat dál až do městečka Cotacachi..."

Ekvádor

 

Promotoženy

Představíme vám projekt, který se zabývá výukou jízdy na motorce speciálně pro ženy, s ohledem na jejich specifické požadavky.

Promotoženy

 

XIII. Oldtimer Bohemia Rally 2022

V rámci 13. ročníku Oldtimer Bohemia Rally proběhne v sobotu 19. 9. také vyjížďka pro čtenáře časopisu MotoRoute, kdy budou moci jet společnou etapu se závodníky. Tak přijeďte!

Oldtimer Bohemia Rally 2022

 

Severní Vietnam, 2. část

"...Konečně jsme sjeli z hlavní cesty vedoucí do Hanoje a odbočili na vedlejší do Bac Ha. Silnice (i krajina) byla tak luxusní, že by se kvalitou asfaltu vyrovnala mnohým průsmykům v Alpách. Taky jsme po ní letěli, co to šlo. Jen nahoře jsme jeli už potmě a v mlze. Nebylo vidět na krok. Při příjezdu do Bac Ha jsme málem porazili dva koně, souložící uprostřed silnice. Zajímavé přivítání..."

Severní Vietnam