Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 5/2011

Redakce, 6.10.2011

MotoRoute 5/2011 vychází 6.10.2011

 

Z obsahu:

Recenze: Mapy Tracks4Africa

Test: Garmin Montana 600
Novinka mezi navigacemi přináší několik zajímavých inovací. Co tahle věcička umí?
 

Kolem Jutského poloostrova (Dánsko)
"...Po východním pobřeží vyrážíme na jih prohlédnout si jedinou dánskou pláž porostlou palmami, tzv. Palmenstranden neboli Palm Beach. Stojí to za to! Musíme se smát při pohledu na asi třicet palem, klepajících se zimou ve větru. Na druhou stranu se ale podivujeme nad tím, že tato jižní rostlina v tomto podnebí vůbec roste. A opět nám začíná pršet. Nepromok už navlékám docela rychle...."

 

 

 


Suzuki DL 650 V-Strom 2012
Suzuki přichystala novou verzi velice oblíbeného V-Stromu. Jaká je a v čem se liší od svého předchůdce? To se dozvíte v článku.

 

Sahara Tour
"...Mé první setkání s pískem. Po pár metrech končí asfalt, jedu tak padesátkou a říkám si, to bude super, to jen trochu skočí. A hrůza, lítal jsem jak špína v kýblu, tak tak jsem to ustál. Strašné, ono to je zhruba jako jet v bahně, nebo horší. Stojíš, nebo jedeš na pokraji pádu, pomalu to nejde, chce to rychlost a netočit moc řídítky a když přední kolo uhýbá, hlavně neubírat, přidat plyn. Jsou to prima šmíry, dřina, ale dobrý, vynikající, návykovka, jen přítelkyně je na nervy ..."

 

 

 

Balkan Enduro
"...Motorky jedou jak z praku, ale nám dochází dech. Pokaždé, když pod dojmem, že nemůže být nic krásnějšího, zastavujeme a snažíme si pohledy vrýt do paměti, to za dalším horizontem zase něco trumfne. Durmitor nás dostal, a tak při přejezdu náhorní plošiny uléháme na sluncem prohřátý asfalt a vysmátí jak leča nasloucháme zdejší krajině. Za 40 minut tento zážitek nenarušila jediná motorka, auto, nic..."

 

 



Se čtyřkolkou okolo republiky
Jak se cestuje na silniční čtyřkolce a dvou stopětadvácách.
 

Triumph Tiger 800XC
Tahle skvělá motorka je největším konkurentem BMW F 800GS. Ale je lepší? Čtěte...

Navíc plakát!

 

 

 

 

 

 

Hrady a zámky
Chvatěruby a Jenštejn
 

Test: Motonavigator BT-TX a G3 BT interkom
Jak se po několika měsících zkušeností jeví přístroje ze spodní hranice cenového spektra?
 

Česká Kanada a okolí
Několik tipů z krásného koutu České republiky.

 

 

 

 

 

 

 

Prodloužený motovíkend v Trentinu
"...Silnice byla postavena během první světové války rakouským vojskem a sloužila pro zásobování oddílů v Lavarone. Je z ní báječný výhled do údolí Sugana, Caldonazzo a Levico. V dnešní době se jedná o velmi oblíbené místo mezi motorkáři. Silnice se krásně kroutí podél hory a vy s úsměvem na tváří a krásným výhledem stoupáte. Máte pocit, že se vznášíte nad údolím..."

 

 

 

 

Zakarpatská Ukrajina na skok
"...Podle rad místních nacházíme ve Volovci silnici, která údajně vede nahoru na poloninu. Včerejší bouřka byla však opravdu vydatná, cesta je pěkně podmáčená, bahnitá a kamenitá. Touha vidět poloninu shora je ovšem větší, a tak vrážíme jedničku a vjíždíme do bahenní lázně. Trochu to klouže, ale zatím to jede. Uvidíme, kam se dostaneme..."

 

 

 

 

Albánské doly
"...Když jsme k dolu v podvečer vyjeli, zrovna končili směnu. Posunky a pár albánskými slovy jsem naznačil, že bychom se chtěli kouknout dovnitř. Okamžitě pochopili, žádný problém. Tady si obujte holínky, helmu a vemte si bundy, je tam zima. Šlapeme mezi kolejnicemi v proudící vodě. Štola je ražená do kopce, aby voda odtékala, všude je velké vlhko..."


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor