Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 6/2015

Redakce MotoRoute, 30.11.2015

MotoRoute 6/2015 vychází 2.12.2015

Online vydání možno zakoupit již 27.11. >Publero.com

 

 

iKiosk

 

 

 

 

Z obsahu:

 

10. setkání magazínu MotoRoute10. setkani MotoRoute
Jaké bylo letošní setkání motocestovatelů?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AustralieExpedice Austrálie 2015
"...Jedem, zazněl povel, je to 120 km, za dvě hodiny sedíme v kempu s vychlazeným pivkem. Cesta se začala postupně zhoršovat a začal přibývat písek. Za celé odpoledne jsme ujeli 30 km. No nic, tak tady přespíme, vody máme na dva dny dost, jídla také, a to vychlazené pivo si dáme zítra k obědu. Druhý den se cesta ještě více zhoršila, motorky se nám bořily do hlubokého, měkkého písku a byla to dřina jak na Dakaru. Ani druhý den jsme nedojeli. Večer začal přídělový systém..."

 

 

 

 

 

Triumphálně do MarokaMaroko
"...Na mírně slanou vodu ze studní si postupně zvykáme už od prvého vjetí na Saharu. Tady v chatě nad mořem je voda ze studny také mírně slaná a její koloběh je dotažen téměř k dokonalosti. Voda se vytahuje gumovým kbelíkem někde tak z úrovně hladiny moře. To by tak nevadilo, k zamyšlení je stejná díra záchodu pět metrů vzdáleného. Jak nás ovšem ujistil majitel, voda je pitná. Zažívací, nebo jiné potíže naštěstí nikoho nepostihly..."

 

 

 

 

 

Modeka testTest motooblečení Modeka
Bunda Fuego, rukavice Fuego, kalhoty Tacoma a boty Muddy Track

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip na výlet
Tři mušketýři aneb bylo nás šest, 2. část (Kyjov a okolí)

 

 

 

 

 

 

 

 

Na laně přes Nisu
Nepravidelný seriál mosty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veteránem za papuchalkem, dokončeníNorsko
"...Cesta z Runde probíhala normálně až do momentu, kdy jsem vjel do tunelu pod fjordem a celé mi to přišlo jak cesta do pekla - 4 km dolů 10% klesáním na neutrál, což bylo v té tmě nekonečné. To by bylo z té veselejší noty, jenže nahoru samo to stejné - 4 km a 10%. Tohle mě utvrdilo v přesvědčení nejet skrz 24 km tunel s kruháčem uprostřed, který by byl oklikou po cestě. Člověk v tunelu prd vidí, je mu zima a v mém případě nemá tolik čistých kalhot. Večer jsem si svůj bivak rozložil hned vedle typické norské chaloupky s mechem na střeše, dal si medicínu a spokojeně usnul..."

 

 

 

 

Test BMW R 1200 RT, test BMW S 1000 XRTest: BMW R 1200 RT a S 1000 XR
Cestovatelská ikona a ďábelský mix supersportu a endura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Technické památkyVodní hamr Dobřív a důl Řimbaba
Vodní hamr Dobřív a důl Řimbaba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RuskoDo Ruska - tam já bych se nebál
"...Postupně přijíždějí další motorkáři, nejenom Noční vlci, ale i ostatní „svobodní jezdci“. Jsme tam prakticky jediní cizinci, snad jen jeden Srb. Rusové se s námi ochotně vítají bez jakéhokoliv náznaku, že jsme vlastně ze „znepřátelené“ strany. To je věc politiků, motorkáři se druží bez rozdílů..."

 

 

 

 

 

 

Vespa Expedition: IndieVespa Expedition Indie
"...V Indii také získáváme nejvíce pozornosti za celou dobu expedice. Lidé jsou tu opravdu zvědaví a rádi se baví přihlížením. Nejvíce je baví, když se něco opravuje. Jakmile někde na chvíli zastavíme, obstoupí nás a čekají, co se bude dít. Občas je to dost psychicky náročné, ale na druhou stranu to má i veliké plus. Je jasné, že pokud dodržíte jednoduché pravidlo, tak se vám nemůže stát, že byste zemřeli o samotě. Minimálně se na vás bude dvacet lidí koukat, jak umíráte..."