Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

KTM 790 Adventure R Rally

KTM a redakce MotoRoute, 19.6.2019

KTM představuje "nejvíc nejlepší" hardcore Adventure motorku pro příští rok - model 790 Adventure R Rally. Novinka pro fajnšmekry bude k dispozici pouze v limitované edici 500 kusů.

Po modelech 790 Adventure a 790 Adventure R je zde tedy třetí člen do rodiny, který výrobce definuje jako rally bike schopný cestování. Je určen pro jezdce s nejvyššími nároky na výkon, komponenty, podvozek atd., požadující motorku schopnou překonávat kontinenty, ale také postavit se na start závodu.

Nový model je postaven na základě stroje 790 Adventure R, s nímž má společný rám i motor. Hlavní odlišností jsou tlumiče WP XPLOR PRO, postavené v závodní divizi firmy WP. Pro extrémní ježdění nabízejí o 30 mm delší zdvih vpředu i vzadu a mají i "zásluhu" na tom, že sedlo motorky leží ve výšce 910 mm, tedy pěkně vysoko.

Přední vidlice WP XPLOR PRO 7548 používá technologii kónických ventilů, unikátní systém umožňující téměř neomezené možnosti v tlumení a kombinující pohodlí a odolnost. Mimořádně široký rozsah nastavení, za normálních okolností reálný pouze změnami podložek uvnitř vidlice, je nyní možný provádět zvenku.

Velice kvalitní a plně nastavitelný zadní tlumič WP XPLOR PRO 6746 byl vyvinut na základě zkušeností KTM ze závodů. Díky moderním komponentům s nízkým třením má nový tlumič zásadně lepší parametry tlumení a snižuje fyzickou zátěž jezdce. Tlumič má progresivní tlumení (PDS - progressive damping system) a dá se snadno plně nastavovat.

Dále je KTM 790 Adventure R Rally osazeno lehčím výfukem Akrapovič, karbonovými kryty nádrže a Quickshifterem v základu. Poznáte jej také podle jiného grafického provedení, užších ráfků s enduro pneumatikami, vysokého přímého sedla se závodní ergonomií a rallyových stupaček.

Další podrobnosti o modelu, jako jsou cena, dostupnost, způsob objednání atd. budou oznámeny v následujících měsících.

KTM 790 Adventure R Rally