Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Dekarbonizace motoru díky HHO technologii

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 7.11.2023

V dřívějším článku jsme představili slovenskou společnost SSpower a její HHO technologii, která umožňuje snížit spotřebu paliva v autě tím, že k normálnímu palivu přidá směs vodíku a kyslíku vygenerovaného elektrolýzou přímo v automobilu.

To umožňuje nesrovnatelně vyšší účinnost spalování používaného fosilního paliva a to markantně snižuje jeho spotřebu a množství znečišťujících látek vypouštěných výfukovým potrubím. Článek si přečtěte zde www.motoroute.cz/clanek/191-uspora-paliva-diky-hho-technologii.aspx.

Hlavní aktivitou společnosti SSpower je výroba dekarbonizačních zařízení, které se úspěšně od roku 2015 exportují do Evropy a jejich kompletní vývoj i výroba probíhá na Slovensku. 

Čtenáři magazínu MotoRoute starších ročníků, jako jsem já, zvyklí si občas na starých Jawách sundat hlavu válce a vyškrábat karbonový povlak jistě ví, co karbonizace motoru znamená. Zvláště pak na velkém automobilovém motoru. 

Proč je karbon v motoru dnes větším problémem než v minulosti?

Jednou z cest budoucnosti a celosvětovým řešením udržitelnosti, je vedle elektřiny i vodík. Spalování fosilních paliv v osobních či nákladních vozidlech, ale také v motocyklech, sekačkách či lodích způsobuje nežádoucí efekt: část paliva se jako nečistota při vysokých teplotách ukládá na stěny ventilů a válců. Tyto nečistoty se tvoří již od nového auta. Ale po 50 000 km začínají mít vliv na emisní normy a časem také na výkon a spotřebu motoru.

Společnost SSpower je na trhu 18 let a jejich zkušenosti potvrzují fakt, že až 90% automobilů, které při emisní kontrole neprošly poprvé, po využití dekarbonizačního procesu projdou díky snížení emisí o 70-80% v některých extrémních případech až o 90%, což potvrzují reálně provedené servisní akce s jejich dekarbonizačním zařízením.

Příčiny vzniku karbonových usazenin:

* nižší kvalita paliva

* přítomnost částic železa a aromatických uhlovodíků v palivu

* jízdy na krátké vzdálenosti po městě, se studeným motorem a v nízkých otáčkách

* systém start-stop

* systémy recykace výfukových plynů - EGR

* nesprávné fungování odvětrávání klikové skříně

 

Nejčastější projevy způsobené znečištěním motoru karbonem:

* postupná ztráta výkonu motoru

* postupné zvyšování spotřeby paliva

* viditelná kouřivost z výfuku

* zvýšená hlučnost motoru a jeho nepravidelný chod

* v neposlední řadě zvýšená míra emisí

 

Trápí vás podobné problémy? Vyřešte je s díky výhodám HHO technologie, která zaručuje vysoce účinný způsob čištění motoru, bez nutnosti jeho rozebírání v servise. Proces je poměrně rychlý s časem od 50 do 80 minut, rozumná cena nezatíží rozpočet a není nutná výměna kapalin a filtrů ve vozidle po samotném úkonu.

Mrkněte na stránky SSpower a vyberte si nejbližší servis, který dekarbonizaci provede. 

Najdete zde i kontakt pro obchodní partnerství a nákup servisních technologií.