Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Elektronická spojka Honda E-Clutch pro motocykly

Honda a redakce MotoRoute, 10. 10. 2023

Honda dnes zveřejnila na své webové stránce informace o technologii elektronické spojky Honda E-Clutch pro motocykly, podle průzkumu Hondy prvním systému automatického ovládání spojky na světě pro vícestupňové motocyklové převodovky, který umožňuje plynulé rozjíždění a řazení převodových stupňů a zastavení, aniž by jezdec musel ovládat spojkovou páčku.

Honda E-Clutch využívá technologii elektronického ovládání, která poskytuje okamžité, jemně vyladěné ovládání spojky pro optimální výkon v situacích, kdy se mění hnací síla, jako je uvedení motocyklu do pohybu, řazení převodových stupňů a zastavení, aby se dosáhlo plynulého rozjíždění a řazení a zastavení přirozeněji nežli při klasickém manuálním řazení.

Pro splnění širokého spektra požadavků jezdce lze spojku ovládat jako na běžném motocyklu s manuálním uchopením za páčku spojky, i když je spojka ovládána elektronicky. To umožňuje, aby systém využívalo více jezdců s různými jízdními zkušenostmi a dovednostmi, kteří se mohou soustředit na zábavu z jízdy ve větším pohodlí.

Jelikož lehký a kompaktní systém lze instalovat bez větších změn ve stávajícím uspořádání motoru, plánuje Honda v budoucnu instalovat E-Clutch ve své modelové řade FUN.

Honda E-Clutch