Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Moto Guzzi Open House 2014

A Spirit, 8.8.2014

Celý víkend v Mandellu Del Lario věnovaný všem Guzzistům je opět zpátky. Dny otevřených dveří - od pátku 12. září do neděle 14. září v historické továrně na via Parodi - tři dny oslav orla z Mandella.

PROHLÍDKY TOVÁRNY A HISTORICKÉHO MUZEA, TESTOVACÍ JÍZDY AKTUÁLNÍCH MODELŮ, SHOPPING V MOTO GUZZI STYLU A MNOHO DALŠÍCH PŘEKVAPENÍ, VŠE V JEDNOM VÍKENDU.

Po velkém úspěchu v loňském roce je před námi opět Moto Guzzi víkend otevřených dveří. Od pátku 12. září do neděle 14. září se otevře slavná červená brána na via Parodi, historický vstup do továrny Moto Guzzi Mandello del Lario, všem motocyklovým fanouškům, kteří budou moci zažít víkend spojený s vášní pro motocyklovou legendu poprvé vyrobenou již před 93 roky na březích Lago di Como.

Unikátní příležitost prožít krásný víkend na březích jezera, kde je i v září stále léto. Pro nadšence Moto Guzzi a všechny motorkáře to budou tři dny cestování, poznávání a společné vášně pro italské motocykly.

V letošním roce připravila značka v rámci dnů otevřených dveří program plný aktivit: organizované prohlídky montážní linky a motorárny, otevřené muzeum, obchod s propagačními předměty, značkovým oblečením a knihami o historii značky a především také možnost otestovat motocykly z široké nabídky aktuální modelové řady:
výkonnou a mohutnou Californii 1400 (obě verze Touring a Custom), všechny tři verze současného bestselleru Moto Guzzi V7 (V7 Stone, V7 Special a V7 Racer), skvělý víceúčelový adventure model Stelvio 1200 a jedinečné Griso, inspirující a osobitý naháč.

Továrna Moto Guzzi v Mandellu del Lario je symbolické a slavné místo italské motoristické historie. Motocykly s jedinečným charakterem se zde vyrábějí nepřetržitě již od roku 1921. Je to místo s bohatou minulostí, kde se zrodily legendy pod jmény Falcone, Galletto, V7, sportovní Le Mans a Imola, až po současnou řadu nových a technologicky vyspělých motocyklů V7 a California 1400. A právě zde se zrodily v minulosti i závodní speciály Moto Guzzi, schopné dominovat v nejkrásnějších letech motocyklových závodů, přičemž získaly 15 mistrovských titulů (8 jezdeckých a 7 značkových) v Mistrovství světa.

Testovací jízdy
příležitost, kterou si nenechá ujít jakýkoliv motocyklový nadšenec: příležitost vyzkoušet aktuální modely přímo tady v místě svého vzniku, na nádherných silnicích podél jezera Como. Testovací jízdy budou organizovany v sobotu 13. září a neděli 14. září od 10:00 do 17:30, se zahájením registrací od 9:30 h.
Pro účastníky jízd bude k dispozici Moto Guzzi "lounche": komfortní zóna v duchu značky, kde mohou počkat na svou jízdu a pak porovnat své poznatky s ostatními po návratu.

Muzeum Moto Guzzi

    pátek 11. září: 15:00 - 18:00 hodin
    sobota 12. září: 9:30 - 18:00 hodin
    neděle 13. září: 9:30 - 18:00 hodin

Muzeum obsahuje více než 150 modelů, které tvoří historii značky, představuje mimořádnou cestu zpátky ke kořenům legendy. Tovární a závodní motocykly, prototypy a motory jsou doprovázeny výjimečnou sbírkou dosud nepublikovaných fotografií a dokumentů, které vyprávějí historii jedné z nejvznešenějších značek v globálním motocyklovém světě.

Motorárna
Místo, kde jsou manuálně montovány a sestavovány jeden po druhém legendární dvouválcové motory, znak Moto Guzzi. Zde se zrodil jedinečný motor, který odlišuje Moto Guzzi v globálním světě od veškeré konkurence a jehož vývoj vyústil až v největší V-Twin kdy vyrobený v Evropě, ve verzi 1400 ccm pro Californii.

Montážní linky
Zde se rodí aktuální modely: návštěvnící budou moci sledovat krok za krokem montážní operace, na jejichž konci vyjíždějí z linky do zkušebních boxů nové motocykly.

Aerodynamický tunel
Poprvé spuštěný v Mandellu del Lario v roce 1950 byl prvním příkladem využití aerodynamického tunelu pro testování aerodynamické účinnosti motocyklů. Neobyčejně fascinující místo, které je dodnes důkazem technologického náskoku a slavné historie značky.