Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Na český motocyklový trh vstoupila nová značka UM

MR43, 16.4.2018

S nařízením ekologické směrnice EURO 4, která zpřísňuje maximální množství výfukových plynů, zmizelo z evropského trhu spoustu modelů motocyklů v kategorii 125 ccm. Tuto hlubokou díru zaplnil od letošního roku motokrosový závodník Martin Rigó, dovozce dvanácti modelů v objemu 125 kubíků americké značky UM.

Motocykly UM (United Motors) znají nejen motorkáři po celém světě. Jezdí na nich v Portugalsku, Španělsku i ve Velké Británii. Ve střední Evropě si ji milovníci motorek mohou pořídit od letošního roku. Firma závodníka Martina Rigó MR43 získala obchodní zastoupení pro Polsko, Slovensko, Maďarsko, pobaltské státy i naši zemi. Během zimních měsíců se jen v České republice prodalo několik desítek motocyklů UM.

Tato značka vyniká svou širokou modelovu řadou.  Zatímco světoznámé značky motorek mají jeden až dva modely motocyklů v objemu 125 ccm, UM nabízí dvanáct modelů. Jedná se tak o největší nabídku modelů v této kategorii na světě.

 

Motorky v objemu 125 ccm si ve velké pořizují senioři, mladí kluci a ženy motorkářky

Ucpané ulice a nedostatek parkovacích míst trápí města v České republice. Češi tak hledají rychlejší způsoby přepravy. Dobrá ekonomická situace přispívá k rozhodnutí pořídit si motocykl. Nová značka na českém trhu zaplnila nejen díru v nabídce, ale také v cenové kategorii.

„Největší zájem o UM motocykly v objemu 125 ccm mají mladí kluci do dvaceti let, také ženy motorkářky, kteří chtějí se svými partnery jezdit na vyjížďky, ale nechtějí se tahat s těžkými motorkami a největší zájemci jsou muži, kteří čerstvě odešli do penze. Ti chtějí motorku, se kterou budou jezdit na chatu, na ryby, do města, nebo jen tak na vyjížďky a stačí jim rychlost okolo 100 km/hod,“ popisuje motokrosový závodník Martin Rigó a zakladatel firmy MR43, která má výhradní obchodní zastoupení značky UM v České republice a okolních státech.

UM vyniká mezi ostatními značkami nejen dvanáctimodelovou řadou motocyklů 125 ccm, ale také maximálně povoleným výkonem. Od 16 let je možné řídit motocykl do objemu 125 ccm a 11 kW (řidičské oprávnění skupiny A 1).  Motocykly UM jsou postaveny na maximálně povolený výkon v této kategorii řidičského oprávnění, na rozdíl od čínských motorek, které mají výkon jen kolem 7 až 9 KW.

UM je mladá americká motocyklová značka z dílny rodinné firmy. Spolupracují se světovými konstruktéry i designéry a stále jdou ve stopách zakladatele, který chtěl vyrábět kvalitní motocykly za dostupnou cenu.