Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Prague Harley Days 2017

Harley Davidson, MotoRoute, Marek Olbert, 29.8.2017

Prague Harley Days 2017 - zábava pro celou rodinu

Už tento víkend od 1.září do půlnoci 2. září 2017 proběhne akce pro celou rodinou napěchovaná motorkami a zábavou. Na pražském holešovickém výstavišti bude postaráno i o drahé polovičky mužské populace, stejně tak i pro děti v rámci speciálně vybudované „Family zóny“.

Prague Harley Days 2017 je již 4. ročníkem pořádaným přímo pod patronací Harley-Davidson Company jako jedna z oficiálních akcí v Evropě. Harley-Davidson již 114 let spojuje lidi po celém světě a přináší jim neopakovatelné zážitky z jízdy.

Tato americká legenda však není pouze výrobcem motocyklů, ale především představitelem životního stylu. Prague Harley Days 2017 se první zářijový víkend postarají o maximální zábavu všech zúčastněných. Můžete se těšit na tři dny plné motorek v čele se spanilou jízdou, demo jízdami, výstavu nových a starých motocyklů a soutěž o nejhezčí motocykl neboli Prague Custom Battle.

Dvoudenní akce je plná nejen motorek, ale i hudebních vystoupení, gala večeru thajského boxu, bohatého programu, soutěží nebo unikátní zóny plné zástupců předních pražských barů. Akci lze navštívit i s dětmi, součástí je velká Family zóna.

Spanilá jízda Prahou

Také se bude konat spanilá jízda Prahou, která zamíří až do historického centra a v jejímž čele letos mohou jet i jezdci s kostýmy, historickými motocykly nebo unikátními stavbami. Uskuteční se v sobotu 2. září a bude čítat zhruba 1 500 motocyklů Harley-Davidson. Pořadatelé zároveň letos poprvé dávají možnost, prakticky jakémukoli zájemci, jet v jejím čele. Stačí být majitelem historického motocyklu, unikátní stavby nebo speciálního kostýmu či masky a splnit si tak svůj jízdní sen a stanout v čele kolony 1 500 harleyářů.

Prague Harley Days

Stačí být majitelem historického stroje staršího 50let, například z 20., 30., nebo 60. let, dokonce bez ohledu na to, zda se jedná o Harley-Davidson či nikoli, případně vlastnit unikátní motocyklovou stavbu nebo originální kostým či masku, v nichž je možné bezpečně usednout na motocykl a jízdu absolvovat. Pro všechny tyto tři skupiny totiž bude v čele spanilé jízdy vyhrazen speciální prostor. Nyní se jen stačí přihlásit pořadatelům na stránkách pragueharleydays.cz, poslat fotografii a kontaktní údaje a pak už se těšit na samotnou vyjížďku. 

Na co se na Prague Harley Days těšit ?

Muži se mimo jiné mohou těšit na výstavu ikonických motocyklů Harley-Davidson, od nejstarších modelů až po ty nejnovější, na vlastní kůži si zdarma vyzkoušet jízdu na motocyklech H-D nebo si užít galavečer thajského boxu.

Prague Harley Days

 

Ženy zaujme bohatý doprovodný program, ve kterém nechybí například koncerty a lahůdkou pak pro ně mohou být i služby relax zóny, masáže nebo vizážistická show. A nejmenší si budou moci pohrát a vyblbnout se ve speciální family zóně plné hraček, workshopů i dalších venkovních aktivit.

Prague Harley Days

 

Akce se účastní i letošní pokořitel rekordu v pálení zadní gumy Maciek DOP Belinski, jehož počin byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů.

Prague Harley Days

 

Bikerské hry

Bikerské hry, které se staly již tradiční součástí Prague Harley Days, tentokrát jezdcům zpestří sobotní odpoledne 2. září. Odstartují zhruba ve 12:30 a trvat budou až do 16:00 hodin, následně pak okolo 16:30 proběhne vyhlášení vítězů.

Pro letošní rok však získávají i bikerské hry novou a unikátní podobu. Tentokrát už nepůjde o soutěže jednotlivců, ale bude se jednat o týmové aktivity. Každý tým tak musí být minimálně 3členný, zahrnující pozici jezdce, mechanika a siláka, kdy pro každého z nich bude nachystána speciální disciplína. Hlavní součástí bikerský her bude motocykl Harley-Davidson, který musí mít každý člen týmu. Pro ty, kteří zatím motocykl H-D nevlastní bude připraven speciální unifikovaný motocykl značky, tak, aby touto skutečností nebyli limitováni. Postačí jim tak pouze odpovídající řidičské oprávnění a moto výbava.

 

A jaké disciplíny na soutěžící čekají?

Jízda pomalosti pro jezdce

Pro člena týmu, kterému bude přidělena role „jezdce“ je připravena speciální disciplína v pomalé jízdě. Vyznačenou trať tak musí projet co nejpomaleji, v co nejdelším čase, bez toho, aby se dotkl nohou země. Každý dotek země je považován za porušení pravidel a jezdci bude z celkového času odečteno 5 vteřin. Vyhrává pak pochopitelně jezdec s co nejdelším časem jízdy.

Výměna pneumatiky pro mechanika

Pro týmového „mechanika“ je připravena disciplína výměny kola. Soutěžící musí sundat a následně znovu umístit pneumatiku do ráfku, jen za pomoci montážní páky. Zde pochopitelně vyhrává mechanik, který dosáhne nejkratšího času výměny pneu.

Překvapení pro siláka

Speciální disciplína je připravena i pro fyzicky nejzdatnějšího člena týmu, „siláka“. Tento úkol však bude jakýmsi překvapením, a tak bude oznámen až na místě. Vyhrává opět soutěžící, jenž zadaný úkol splní v co nejkratším čase.

Po sečtení všech výsledků bude hned v rámci sobotního večera vyhlášen nejlepší tým, který získá VIP pack, včetně ubytování a dalších benefitů, na oslavy 115. výročí založení Harley-Davidson, které se konají 5. - 8. července 2018 v Praze.

Podrobnosti o akci najdete na oficiálních stránkách www.pragueharleydays.cz

Prague Harley Days