Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Royal Enfield Classic 350

Vintage Garage Motors a.s., 24.11.2021

Jak jsme vás už před časem informovali, značka Royal Enfield má nového zástupce v linii klasických motocyklů - model 350 Classic.

Ve svém 120. ročníku Royal Enfield reviduje svůj ikonický motocykl, Classic, uvedením zcela nového Royal Enfield Classic 350 - nadčasový motocykl přepracovaný tak, aby splňoval moderní aspirace.

Zcela nový Classic 350 přidává další novou kapitolu k odkazu Royal Enfield stavět autentické britské motocykly z poválečné éry, které milují nadšenci po celém světě. Designová inspirace řady Classic se datuje až do roku 1948 s přelomovým Royal Enfield Model G2, prvním, který měl zadní odpružení s kyvným ramenem na sériově vyráběném motocyklu. I když byl model G2 spolehlivý a krásný, posloužil jako silná designová inspirace pro velmi populární Classic 500, ktery byl uveden na trh v roce 2008.

Classic 500 dále pomohl předefinovat motocyklový prostor střední velikosti a byl nedílnou součástí oživení Royal Enfield, až do zastavení výroby spolehlivého motoru UCE 500 v roce 2020. V průběhu 12 let byly vyrobeny více než 3 miliony Classic 500, které vybudovaly neuvěřitelné vlastní dědictví – a nyní je nový Classic 350 připraven převzít štafetu a dále stavět na legendě.

Siddhartha Lal, výkonný ředitel Eicher Motors Ltd., když hovořil o odkazu Classic a komentoval uvedení zcela nového Royal Enfield Classic 350 na trh, řekl:

„Classic uvedený na trh v roce 2008 byl moderní a schopný motocykl, který symbolizoval nadčasový poválečný styl z dob rozkvětu britského motocyklového průmyslu. Jeho podmanivý designový jazyk a jednoduchost ve spojení se spolehlivostí katapultovaly Classic ke globální popularitě a dále předefinovaly segment motocyklů střední velikosti (250-750 ccm).

Věnovali jsme velkou pozornost každému aspektu motocyklu, od jeho ohromujícího vzhledu, přes dokonalost dílů a kontaktních bodů až po jeho dokonalé jízdní vlastnosti. Motor je super hladký, intuitivně reagující a poutavý a má to nádherné vrčení při akceleraci. Zcela nový podvozek propůjčuje obrovskou jistotu při jízdě s jistým ovládáním a agilním brzděním. Motocykl se cítí dobře pod kontrolou a dobře se chová v ostrých zatáčkách. Motocykl je bezesporu nejlepší ve své třídě a působí neuvěřitelně kultivovaně a jízda je příjemná.

Během naší historie jsme byli důslední v naší snaze stavět nadčasové, krásné motocykly, na kterých je prostě skvělá zábava jezdit, a nový Classic 350 to dělá. Zcela nový Classic 350 kombinuje tento typický retro design s moderním a vytříbeným zážitkem z jízdy. Jsme přesvědčeni, že zcela nový Classic 350 znovu globálně předefinuje prostor pro motocykly střední velikosti.“

Nový Classic 350, poháněný moderním vzduchem chlazeným jednoválcovým motorem o objemu 349 cm3, který byl nedávno uveden na trh pro Meteor 350, přináší do zážitku z jízdy novou úroveň pohodlí, plynulosti a kultivovanosti. Classic 350 generuje výkon 20,2 k při 6100 otáčkách za minutu a točivý moment 27 Nm při 4000 otáčkách za minutu, což má za následek silný zvuk v nízkých otáčkách a super hladký lineární přenos výkonu v celém pásmu. S primárním vyvažovacím hřídelem, který snižuje vibrace, je znovuzrozený Classic 350 na silnici hladký a dobře vychovaný. Řazení převodových stupňů je přesné, plynulé a uvolněné díky optimalizované 5stupňové převodovce, která zajišťuje silné zrychlení ve městě a také uvolněnou jízdu cestovní rychlostí. K velké radosti nadšenců Royal Enfield si nový Classic 350 zachovává nezaměnitelný zvuk výfuku.

Classic 350, navržený a vyvinutý týmy designérů a inženýrů se sídlem ve dvou nejmodernějších technologických centrech Royal Enfield v Indii a Velké Británii, je produktem skutečné spolupráce napříč kontinenty. Zcela nový podvozek je navržen pro vynikající pohodlí a ovladatelnost – navržený tak, aby byl tužší, podvozek podporuje větší sebevědomí při vyšších rychlostech v zatáčkách a na rovných silnicích působí usedle a stabilně. Přední a zadní odpružení bylo rozsáhle vyvinuto pro pohodlnější sedlo. Díky lepší ergonomii jízdy a jistějšímu brzdění působí Classic agilně a citlivě – což dále zvyšuje zážitek z jízdy.

Všechny nové varianty Classic 350 – přicházející na evropský trh – budou vybaveny dvoukanálovým ABS a zadními kotoučovými brzdami. Pro pohodlnější hodiny v sedle má nový Classic nová širší sedadla s měkkou pěnovou výstelkou – včetně sedadla spolujezdce jako standardu pro všechny nové modelové varianty. Se zbrusu novými řídítky byla jezdecká pozice jemně vylepšena, aby se dále zlepšil komfort při zachování známého klasického pocitu. Moderní nádech přináší nový digi-analogový sdružený přístroj s informačním LCD panelem. USB nabíjecí bod bude namontován pod řídítky pro pohodlí rychlého nabíjení na cestách.

Nový Classic 350 bude k dispozici se širokou škálou originálního příslušenství pro motocykly, které bylo navrženo a vyvinuto tak, aby doplnilo jeho všestrannost a zároveň zvýšilo pohodlí, užitečnost a styl. Sada nového příslušenství pro Classic 350 je účelově řízená a zahrnuje řadu přizpůsobených možností, které byly navrženy pro konkrétní témata, která umožňují jezdci vylepšit tvar a funkci motocyklu podle svých preferencí. Motocyklové příslušenství Royal Enfield přichází s komplexní 3letou zárukou a je navrženo, vyvinuto a certifikováno společně s motocyklem. Pro další individuální sebevyjádření byl navržen výběr jezdeckého vybavení, včetně přileb, triček a lifestylových doplňků, inspirovaných Classic 350.

Model Classic 350 byl dnes (24. 11. 2021) poprvé představen na evropské půdě na EICMA 2021 v Miláně. V návaznosti na fenomenální evropský úspěch Meteor 350 Classic 350 dále posiluje nabídku produktů Royal Enfield do segmentu střední velikosti – přináší ještě atraktivnější a dostupnější možnosti pro jezdce všech věkových kategorií a zkušeností.