Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Společnost Faber se stala výhradním distributorem skupiny Piaggio na Slovensku

Faber Moto, 15.2.2021

Přesuny na motocyklech šetří čas a těší se stále větší popularitě také na Slovensku. Proto se společnost Piaggio Group rozhodla svěřit exkluzivní distribuci jejích motocyklů a skútrů, mezi něž patří také ikonické skútry Vespa, společnosti Faber GmbH.

Piaggio Group je největším evropským výrobcem skútrů a motocyklů a jedním ze světových lídrů v tomto oboru. Mezi jeho značky patří Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera a Derbi. Od letošního roku jeho distribuci na Slovensku získává exkluzivně společnost Faber Moto SK s.r.o., která je dceřinou firmou rakouského dovozce Faber GmbH.

Faber GmbH je partnerem společnosti Piaggio již od roku 1964 a na rakouském trhu je jasnou jedničkou s 30% tržním podílem. Po vstupu dceřinné společnosti Faber Moto s.r.o. na český trh v roce 2017 došlo téměř ke zdvojnásobení prodejů zastupovaných značek, a to ze 770 kusů v prvním roce na 1268 prodaných motocyklů v roce 2020. Za úspěchem společnosti stojí profesionální přístup k  zákazníkům, partnerský vztah k zaměstnancům a výhody obchodních synergií. Ty zákazníkům přinášejí mj. lepší skladové dostupnosti motocyklů, náhrádních dílů a příslušenství.

Momentálně se společnost Faber Moto SK s.r.o. zaměřuje na rychlé vybudování partnerské dealerské sítě, a to tak, aby do konce února byla schopná dodávat motocykly zákazníkům.

Podrobné informace o skupině Faber Group jsou k dispozici na https://www.faber-group.at.

Piaggio Group