Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Touratech a Technical Gear Store na Motocyklu 2023

redakce MotoRoute, Touratech CZ, 6.3.2023

Touratech CZ a TECHNICAL GEAR STORE na veletrhu MOTOCYKL 2023.

 

Touratech CZ již více než 17 let pravidelně vystavuje na českých motocyklových výstavách. Po oddělení výrobků, které nejsou prodávané z distribuce německého Touratechu, vznikl samostatný brand Technical Gear Store. Touratech reprezentuje technické doplňky na cestovní enduro motocykly, motocyklová zavazadla (kufry i soft luggage), tlumiče, ale také oblečení a přilby - vše pod značkou Touratech. 

Technical Gear Store prodává výrobky z českých distribucí a doplňuje je o vlastní dovoz toho, co nám zapadá do konceptu a vhodně doplňuje celkovou nabídku. Jedná se zejména o oblečení, přilby a boty americké značky KLIM, pneumatiky MOTOZ, navigace GARMIN, komunikátory Interphone a Sena, soft zavazadla LoneRider, výfuky Remus a nově HP Corse a spoustu dalšího. Tyto výrobky není možné nabízet v nabídce Touratech z několika důvodů - typicky kvůli odlišným záručním podmínkám českých dovozců. Podobně fungují prakticky všichni Touratech distributoři na světě - nabídka Touratech je všude stejná, ale doplňují jí výrobky a značky specifické pro danou zemi - nabízené pod jiným označením v rámci jedné prodejny.  

Tomáš Kocanda říká: Po covidové pauze, kdy jsme naposledy vystavovali v Brně v roce 2020 a další motocyklové výstavy byly zrušené, jsme na letošní pražskou výstavu přišli s historicky největší expozicí, která představuje to nejdůležitější, co nabízíme. A protože na výstavě nebyla reprezentovaná značka KTM, domluvili jsme se s veletržní správou a naším partnerem a na našem stánku byla k vidění prakticky celá výrobní řada motocyklů KTM Adventure.

 

Touratech CZ představil na Motocyklu 2023 celkem 11 vlastních vybavených motocyklů:

BMW R1250GS Adventure, R1250GS, R1250GS RR, F850GS, KTM 1290 Super AdventureR, Yamaha Tenere 700 (3x), Husqvarna Norden 901, Honda CRF1100 a Harley Davidson Pan America. Všechny motocykly byly vybavené maximem doplňků a zavazadel z nabídky Touratech - doslova v "plné náloži". 

Za zmínku stojí prototyp BMW R1250GS RR s 21" kolem, prototypovou elektronikou BMW, novým podvozkem Touratech Suspension a rally kokpitem.

Tento testovací speciál doplnil showbike Touratech CZ - R1250GS Adventure TRANSCONTINENTAL

Tomáš Kocanda říká: Po deseti letech, od vystavení prvního speciálu na holešovické výstavě v roce 2013, nás napadlo pořídit, vybavit a představit další speciál, který bude skutečně unikátní – resp. dostupný pro zájemce v naprosto limitované sérii. Kromě maximální výbavy doplňky Touratech včetně podvozku Touratech Suspension řady EVO, jsme se domluvili s předním českým motocyklovým designovým studiem Pugner Design, kde nám na tento speciál udělali unikátní lakování. Kromě všech více či méně tradičních technologií (hydro, airbrush, parciální lakování) jsou některé části motocyklu potažené super tvrdým keramickým povrchem Cerakote, což je světový hit, ale v oboru motocyklů zatím nepříliš běžný. Motocykl jsme nazvali TRANSCONTINENTAL a reprezentuje koncepci, kterou můžeme s klidným svědomím doporučit cestovateli, který skutečně chce objet celý svět - bezpečně a pohodlně a po téměř jakýchkoliv cestách. 

Současně s tímto showbikem byl k vidění i speciál Yamaha Tenere, který na pražské výstavě bylo možné poprvé vidět s prototypem rally podvozku Touratech Suspension (od JRZ). Motocykl může být navíc vybavený novým rally kokpitem 4K Parti Speciali, vysokým výfukem HP Corse, pevnými koly Haan Wheels s ráfky Excel, pevnostním výpletem apod.  

Na stánku jste mohli vidět krom standardního i designový speciál Harley Davidson Pan America z dílny Pugner Design se sladěnými doplňky a zavazadly Touratech a opět s hojným použitím keramiky Cerakote. 

V druhé části stánku byla k vidění nabídka Technical Gear Store, které dominovala prakticky kompletní sada novinek 2023 amerického výrobce oblečení KLIM. Představeny byly všechny nové výrobky motocyklové produktové řady, včetně nových pánských i dámských modelů, nových barev přileb, bot, střední a spodní vrstvy prádla. Nechyběla ani celá produktová řada francouzské značky LoneRider, všechny prodávané pneumatiky australského výrobce Motoz, navigace Garmin, komunikátory a spousta dalších výrobků.  

Vy, kteří jste výstavu nestihli, můžete navštívit pražskou prodejnu Touratech CZ / Technical Gear Store na adrese Modletice 142, Říčany u Prahy.

www.touratech.cz

www.techgear.cz