Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

6. Ples Harley Davidson Ostrava

Jurek Hueber, 8.2.2012

Když se řekne Harley Davidson, asi se mnohým z nás vybaví bublající zvuk vidlicového dvouválce a spousta krásného, naleštěného kovu. K tomu všemu patří též vítr ve vlasech a poklidná jízda krajinou. Jak ale vyslovení názvu, této legendy na dvou kolech, zní v čase zimním?
Pro členy ostravského HOGu a vůbec ostravské motorkáře to není nic netypického ani v tento zimní čas, neboť únor, to je doba, která patří plesu Harley Davidson Ostrava Chapter. Je v pořadí již šestý a pro své kamarády a přátele jej uspořádali kdo jiní, než motorkáři klubu Harley Owners Group, který na Ostravsku funguje již sedmým rokem. Ten letošní ples se konal nejinak, než jako všechny předchozí ročníky, v ostravském hotelu Imperiál. Někdejší myšlenku pořádání plesů pro své kamarády přinesl na Ostravsko před mnoha léty Jiří „Achát“ Biegoň, který ještě v někdejším klubu SCRC vyslovil přání vidět ty naše bikerské holky, které jsme na vyjížďkách vídávali pouze v kožených oblečcích, v krásných šatech, načesané a ozdobené jinak, než po motorkářsku... A že tenhle Achátův nápad byl nápadem dobrým, svědčí jistě i skutečnost, že tradice plesů zůstala. Jak prvních pět ročníků v hotelu Chemik, tak i další ročníky, které započal Jirka s motorkáři HOG Ostrava v ostravském „Impíku“.  
Dlužno dodat, že kluci a holky z HOG Ostrava, v čele s Martinem Stopou, v konání plesů pokračují a jak je vidno, laťka je zvednuta stále hodně vysoko. Spokojenost s prostředím a službami je udržela nejen pro letošek, ale jak se zdá, tak i pro roky příští.
A tak se 3. února sešli motorkáři v prostorách hotelu Imperiál již pošesté, aby se zde pobavili a užili plesového času. Motorkářkám, které byste nepoznali, to velmi slušelo a pánové v těch oblecích taky vypadali poněkud jinak :-). K tanečnímu kroku hrála revivalová kapela Bee Gees, Kabát a zazpíval osobně i Jarek Filgas (Argema). O předtančení se postarali TK Marendi a nechyběla ani módní přehlídka jak z produkce Harley Davidson, tak i dle plesového  výběru. Tombola byla jako vždy bohatá a jako vždy se setkala s velkým zájmem. Ke zlatým hřebům večera patřila dražba motocyklu Harley Davidson Sportster 1200, který letošní rok vydražil Paulíno.
Ples to byl opět vynikající a opět potvrdil, že kluci a holky Hogáčtí se umějí bavit a mají mnoho co nabídnout. Domů se tak pod vlivem úplňku a za mrazivého počasí chtělo asi jen málokomu. Tak zase za rok, na plese Harley Davidson, který bude již sedmým v pořadí.

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor