Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Honda Fest 2020 – Žďárské vrchy

Mahdi Vojtíšek, 1.9.2020

Na konci srpna, přesněji 19. - 23. 8. letošního roku proběhl opět sraz všech příznivců motorek Honda. Jako každý rok se zde sejdou milovníci této značky, prodejci a zástupci Hondy samotné, kteří celou akci i úžasně organizují.

Letos byl příjezd stanoven na 19. 8. 2020, a to do hotelu Orea Resort Devět Skal v obci Sněžné. Z výběru lokality v oblasti Žďárských vrchů bylo jasné, že trasy připravené pro tento rok budou naprosto úžasné, což se také potvrdilo.

 

1. den (příjezd)

Hned první den po večeři začal bohatým programem. Nejdříve proběhlo přivítání od zástupců Hondy a následovala rozprava k první etapě jízd. Následující půlhodina byla věnována výuce jízdy v terénu od Tomáše Hajdúcha. Jednalo se o přípravu na jízdy a každý z účastníku srazu si vše mohl zdarma vyzkoušet. Tato možnost byla každý den hojně využívána. Kdo by se také nechtěl naučit jezdit v terénu pod vedením tak skvělého instruktora?

Dále proběhl workshop o nastavení podvozku motocyklu a výběr vhodných pneumatik. Tímto velmi často zmiňovaným tématem provedli Míra Lisý a Vláďa Novotný.

Na závěr prvního dne nás čekala přednáška s promítáním videí a fotek o cestě Severním Vietnamem. Toto poutavé vyprávění provedl výše zmíněný Tomáš Hajdúch.

 

2. den

Následující den po snídani proběhla první vyjížďka, které byla jako vždy rozdělena na kratší a delší trasu. Jednalo se o okruhy dlouhé 205 a 237 km. Na trase byla doporučená místa, která stála za návštěvu. Zároveň byla na takovém místě vždy nějaká otázka do soutěže o ceny Honda. Jezdci si tyto otázky znamenali do svých itinerářů, které dostali při příjezdu. Poslední den proběhlo losování výherců. Trasy zde dopodrobna popisovat nebudeme, ale věřte, že si každý přišel na své.

V podvečerních hodinách byla pro hosty připravena zábava ve formě závodů na zahradních traktorech Honda, plavba po rybníku na nafukovacích člunech pomocí zahradních fukarů Honda a samozřejmě půjčování testovacích motorek. Motorku i soutěže si mohl vyzkoušet každý, kdo o to měl zájem.

Po večeři následovalo kaskadérské vystoupení Míry Lisého a nutno podotknout, že nikdo z hostů nevěděl, co vše se dá na Hondě Afrika Twin udělat a čeho je schopná v rukách zkušeného jezdce.

Dále byli všichni seznámeni s trasou na následující den. Jak se někteří následně přesvědčili, nebylo od věci se této rozpravy zúčastnit. V pátek se totiž jela sobotní vyjížďka a naopak. Někteří to ale nezjistili a pak se na trase podivovali, proč nikoho nepotkávají.

Na závěr čtvrtečního večera byla přednáška s názvem “Na Hondách zapadákovem světa – Laos, Kambodža, Maroko, Peru a Bolívie“ od Ladislava Lazara. Byla to opravdu úžasná a inspirující přednáška, plná krásných fotek a úsměvných okamžiků. 

Honda Fest 2020

 

3. den

Pátek proběhl v podstatě stejně, až do podvečerních hodin. Trasa byla tentokrát dlouhá 232 a 255 km. Úkolů na ní bylo opět dost a když se chtěl někdo vrátit na hotel do 17. hodiny, měl opravdu co dělat, aby vše stihl. I tak byl tento den volnější a program nebyl tak nabitý.

Večeře se podávala u grilu na venkovní terase. Při ní se všichni mohli kochat výhledem na Milovský rybník, který byl v podstatě hned pod terasou.

Následně proběhla hromadná fotografie, seznámení s poslední trasou na následující den a vystoupení pop rockové kapely „NAZ5“. Repertoár kapely byl pestrý, a proto si každý z účastníku našel svůj žánr na tanec. 

 

4. den

Poslední den byla tedy etapa č. 2 o délce 289 a 333 km. Byla sice dlouhá, ale podle mě to byla nejhezčí trasa plná krásných míst k vidění. Věřím, že pokud si tyto trasy někdo projel, tak se bude chtít vrátit. Byly opravdu skvěle naplánované a skoro každý litoval míst, kam se nestihl podívat.

Po vyjížďce proběhly opět testovací jízdy, a to na motocyklech značka Honda. Konkrétně se jednalo o Goldwing Bagger a všech 9 modelů Afrika Twin, z toho jeden model s quickshifterem.

Následovala večeře a po ní losování výherců soutěží a tomboly. Poté měla skvělou a poutavou přednášku Dominika Gawliczková s názvem „S Hondou Super Cub po Japonsku“. Přednáška byla přerušena krájením dortu k 11. ročníku Honda Festu a ohňostrojem.

 

5. den (odjezd)

Nedělní ráno se již jen balilo a postupně odjíždělo. Letošní 11. Honda Fest byl opět skvělý a inspirativní, jako ostatně každý rok. Pokud jste příznivci značky Honda, tak Vám tuto zkušenost vřele doporučuji!

Honda Fest 2020


Honda Fest 2020 1
Honda Fest 2020 1
Honda Fest 2020 2
Honda Fest 2020 2
Honda Fest 2020 3
Honda Fest 2020 3
Honda Fest 2020 4
Honda Fest 2020 4
Honda Fest 2020 5
Honda Fest 2020 5
Honda Fest 2020 6
Honda Fest 2020 6
Honda Fest 2020 7
Honda Fest 2020 7
Honda Fest 2020 8
Honda Fest 2020 8
Honda Fest 2020 9
Honda Fest 2020 9