Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Kniha o tetování

Redakce, 18.10.2011

Dlouholetý tatér, šéfredaktor magazínu Bodyart, lektor školícího centra pro budoucí tatéry Radek Fiksa Vám přináší informace, které potřebujete znát o tetování. Toužíte po tetování a máte spoustu otázek? Právě proto vychází tato kniha. Bourá mýty a předsudky, osvětluje problematiku tetování a vše, co s tím souvisí. Máte zdravotní problémy a nejste si jisti, zda-li na tetování můžete - naleznete informace pro těhotné, diabetiky, lidé trpící kožnímu problémy... Dále velmi důležité návody, jak najít správné a kvalitní tetovací studio. Na co se zaměřit při výběru motivu. Jak se o tetování starat, jak jej chránit, aby bylo stále jasných barev. A v neposlední řadě malá ukázka tetovacího sezení. To vše dolaďuje přiložený CD-ROM s rozsáhlou galerií tetování.

Po otevření knihy Vás čekají informace o historii tetování jako součásti rituálních obřadu, poté si autor pokládá otázku, zda-li je tetování umění a proč se vlastně tetováním zdobíme. Zamýšlí se nad tím, jak může okolí reagovat na nositele tetování a poradí, jak se vyhnout mrzutostem doma i v zaměstnání, pokud se v těchto místech setkává tetování s nepochopením. Dle autora musí být tetování aplikováno s rozmyslem, jak naznačuje další část knihy. Je vám méně než 18 a chtěli byste tetování? I toto autor nakousl, stejně tak tetování zakázaných či nepohodlných motivů. Nezapomněl taktéž na problémová místa či bolestivost, stejně jako hodnocení tetování, ukázku tetovacího sezení či záruční lhůtu pro zhotovené tetování. Myslíte si, že záruční doba na tetování je 2 roky? Mýlíte se, více naleznete v knize samotné.

Nechybějí ani informace o tom, kde a jak hledat vhodný motiv, jak najít správné a vyhovující tetovací studio. Když už narazíte na amatéra, jak rozeznat nekvalitní práci i špatně zařízené studio, případně rozeznat nevyhovující hygienické podmínky. V neposlední řadě, co nám hrozí, pokud si sedneme pod jehlu neprofesionálnímu kutilovi. Kdo už nekvalitní tetování má, nalezne informace o jeho odstraňování.

Knihu zakoupíte zde:

Tetování


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor