Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Pro moto výlety po ČR máme spousty tras

Redakce MotoRoute, 19.5.2020

Ačkoliv se hranice pomalu otevírají, letos se zřejmě do zahraničí příliš cestovat nebude. Ale i naše vlast nabízí hodně možností a kolikrát člověk zjistí, že řadu pěkných míst má doslova za humny.

Abyste nejezdili jen sem a tam, máme pro vás několik možností, jak získat tipy na moto výlety po České republice:

 

Motoatlas České republiky

"Bible českého motocestování" je takovou základní pomůckou - zobrazuje totiž celou Českou republiku, přičemž prakticky ve všech částech ukazuje nějaké moto trasy, či aspoň "motorkářské" úseky silnic. Pro více informací klikněte sem.

 

Průvodce řady České mototoulky

Tento motoprůvodce je koncipován tak, že každý díl nabídne okruhy různě "rozhozené" po celé republice. Každý okruh nejen že ukazuje zajímavé silničky, ale popisuje také spoustu zajímavých míst v okolí, která stojí za to navštívit.

První díl tak pokrýval Českou Kanadu, Železné hory, Orlické hory, Králický Sněžník / Rychleby a Kokořínsko. Už je v tištěné podobě vyprodaný, avšak jeho plnou digitální verzi najdete v knihovně, pokud se registrujete do MotoRoute klubu.

Druhý díl je zatím v prodeji a zahrnuje Vsetínsko a Javorníky, Krušné hory západ, Šumavu, Novohradské hory a Žďársko. Jakmile bude vyprodán (což, zdá se, nebude dlouho trvat), opět jej zařadíme do online knihovny MotoRoute klubu.

Třetí díl je v přípravě a jeho vydání chystáme na konec tohoto roku (zřejmě před Vánocemi).

 

Průvodce řady Motowander

Tyto motorkářské průvodce mají trochu jinou koncepci - každý díl pokrývá jeden region, kde nabídne 10-12 tras, plus samozřejmě také různé "body zájmu".

Zatím vyšel první díl (Severozápadní Čechy) a druhý díl (Střední Čechy), někdy v létě by měl vyjít třetí díl (Jižní Morava), na kterém právě pracujeme.

 

Aplikace MotoQuest

Rozsáhlou online databázi tras po Evropě, ale i po České republice, můžete využít v aplikaci MotoQuest. Je sice placená, ale zas tolik to nestojí a navíc, pro členy MotoRoute klubu jsou veškeré nákupy v aplikaci s 10% slevou.

 

Tematické mapy

V neposlední řadě doporučujeme využít různé tematické mapy dle vlastních preferencí, ideálně v kombinaci s některou z výše uvedených publikací. Jsou to třeba:

 

Tip: Český balíček

Pokud chcete při nákupu ušetřit, připravili jsme pro vás "Český balíček", skládající se ze 4 publikací. Detaily zde.