Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Yamaha MT-07 Ténéré pro rok 2018?

Redakce MotoRoute, 16.4.2016

Chystá Yamaha nové osmistovkové enduro? Vypadá to, že ano. Několik zahraničních webů zveřejnilo špionážní fotografie z testování nového modelu.

O tom že Yamaha něco takového připravuje, se už šušká delší dobu. Fotky stroje Yamaha MT-07 z kategorie "adventure" tak jen potvrzují předchozí pověsti. Oficiálně bude nový model představen zřejmě až příští rok jakožto model pro rok 2018. Ještě dříve, nejspíše už koncem letošního roku, pak Yamaha ukáže MT-07 Tracer, což je však úplně jiný motocykl.

Nové Ténéré je zjevně určeno do terénu. Má 21" přední a 18" zadní kola, vysoké zdvihy a další náležitosti. Motor o objemu 689 cm3 pravděpodobně nečekají velké změny oproti klasickému MT-07, kromě jiného naladění a obvyklých úprav.

Yamaha nepochybně doufá, že tímto strojem výrazněji pronikne do segmentu cestovních endur. Malé Ténéré 660 je fajn do terénu, ale pro dálkvé trasy se jeví přece jen slabší a ani velké 1200 Super Ténéré nikdy nedosáhlo zásadnějších prodejních úspěchů. Uvidíme, na bližší data si zatím musíme počkat.