Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motorex Chainlube Adventure

MOTOREX, redakce MotoRoute, 7.3.2019

Na loňské výstavě INTERMOT v Kolíně na Rýnem MOTOREX představil novinku CHAINLUBE ADVENTURE.

Motorex rozšiřuje svou populární řadu výrobků pro péči o řetěz novým Chainlube Adventure. Toto bílé mazivo na řetěz s přidaným PTFE bylo vyvinuto speciálně pro potřeby moderních cestovních endur a konečně odpovídá na otázku zákazníků, jestli na svých cestách používat silniční nebo off-roadový sprej.

Současná cestovní endura jsou univerzálními nástroji a tomu musí odpovídat i péče o ně. Stále více je jich vybaveno řetězem a svou specifikací jsou využívány jak pro dlouhé cesty po dálnicích, tak pro vyjížďky po venkovských silničkách i jen pro popojíždění po městě. Ale to hlavní, proč je potřeba speciální mazivo, je že stále více nadšenců na nich podniká dlouhé dobrodružné cesty zejména mimo zpevněné silnice. Uvedením novinky CHAINLUBE ADVENTURE, vychází v oblasti mazání řetězu MOTOREX vstříc právě této skupině zákazníků, kteří dosud hledali univerzální výrobek poskytující řadu benefitů v každodenním použití i na dlouhých cestách po silnicích i mimo ně.

Po jediné aplikaci poskytuje tento sprej vynikající lubrikaci na extrémně dlouhou dobu. Vytváří ochranný film, který je voděodolný a vydrží vysoký tlak, což znamená ideální kombinaci pro jízdu terénem. MOTOREX CHAINLUBE je vysoce přilnavý a zároveň minimalizuje usazování špíny a dokáže se vypořádat s rozmary počasí jako je déšť nebo vlhkost. Složení je vyvinuto speciálně proti usazování prachu a špíny a tak chrání řetěz a ozubená kola před nadměrným opotřebením. Zároveň je nestékavý, odolný proti odstředění a tak je vhodný i pro následnou rychlou jízdu po dálnicích, když se po terénní vložce potřebujete dostat do cílového bodu. MOTOREX CHAINLUBE ADVENTURE splní i ve vysokých rychlostech nejtěžší požadavky a můžete se spolehnout, že řetěz bude mít nadále plynulý chod za minimálního opotřebení. 

Tento nový sprej na řetěz je k dispozici v 500ml balení za cenu 390,- (doporučená maloobchodní cena).

Mimo tuto novinku zůstává v nabídce MOTOREXu celá škála produktů k péči o řetěz. Skvělým doplňkem k mazivům je CHAIN CLEAN, maximálně účinný odmašťovač pro všechny pohonné řetězy, který spolehlivě a šetrně odstraní ztuhlé a přilepené zbytky oleje a špíny. MOTOREX CHAINLUBE ROAD STRONG poskytuje funkční lubrikaci pro silniční motocykly. Byl testován pro O-kroužky i X-kroužky, je odolný proti stékání, vodě a extrémně vysokým tlakům, stejně tak chrání proti opotřebení a je teplotně stabilní. Pro všechny off-roadové jezdce je připraven plně syntetický MOTOREX CHAINLUBE OFF ROAD. Toto teplotně stabilní mazivo pro řetězy a bowdenová lanka je nestékavé a odolné proti vodě, špíně a vysokým tlakům. Zároveň minimalizuje opotřebení. Nabídku produktů uzavírá MOTOREX CHAINLUBE RACING – vysokovýkonnostní mazivo s přidaným PTFE, stvořené pro tvrdé závodní podmínky. Bylo testováno pro O-kroužky a X-kroužky a poskytuje jedinečnou přilnavost a odolnost proti odstředivým silám.

Během vývoje své produktové řady maziv na řetězy se švýcarský výrobce opírá o rozsáhlé výzkumy a bohaté zkušenosti v oblasti motorsportu. Pro ilustraci: KTM ve spolupráci s MOTOREXem jako technologickým partnerem získala neuvěřitelných 16 vítězství v řadě na Dakaru. Navíc obě firmy společně získaly řadu titulů v nejrůznějších motokrosových soutěžích. Další partnerství, s Husqvarnou, bylo korunováno hned v letošním roce úspěchem – vítězstvím Jasona Andersona v AMA Supercross Series.

MOTOREX CHAINLUBE ADVENTURE – hlavní přednosti

- Bílé mazivo na řetěz

- Vyvinuto speciálně pro potřeby moderních cestovních endur

- Testováno pro O-kroužky a X-kroužky

- Voděodolný, extrémně přilnavý

- Odolný proti vysokému tlaku a stékání

- Snižuje opotřebení

- Snižuje usazování prachu

Účastnící letošní výstavy Motosalon v Praze Letňanech si mohli výrobky Motorex prohlédnout na výstavních stáncích KTM a Touratech. Další produkty najdete na www.motorexcz.com.