Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 2/2018

Redakce MotoRoute, 6.4.2018

MotoRoute 2/2018 vychází 11. 4. 2018

Online vydání možno zakoupit již 6. 4. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

Motosalon 2018

Reportáž z výstavy v Brně.

Motosalon 2018

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 10 díl (USA, Mexiko)

"...Jen co se s Bramborou rozjedeme do mexických ulic, zmocní se nás rázem pocit absolutní bezmoci. To nejde ani popsat, jaký chaos na silnici vládne. Silniční pravidla jakoby nikomu nic neříkala. Auta a motorky se předjíždějí zleva i zprava. Semafory, které si v klidu blikají podle předem nastaveného programu, nikdo nesleduje. Do toho se mezi vším tím motorovým hlučným mumrajem motají davy lidí..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa

 

Recenze: České mototoulky 2

Novinka pro motorkáře, hledající tipy na vyjížďky po České republice.

 

Pojeďte s MotoRoute do Řecka

Chcete zažít perfektní moto trip? Vydejte se s námi do Řecka... Doprava motorky na místo, ježdění v Řecku na lehko na jakékoliv motorce...

 

Rumunsko očima západomilce

"...Dnešní cíl je jasný, do večera dojet k moři do Mamaie. Po cestě máme ale ještě jednu zastávku – Bahenní sopky. Jede se pěkně a krajina připomíná jakousi vysočinu. Po asi 60 km odbočujeme na 14 km dlouhou zajížďku k již zmíněným vulkánům. Ta opět vede typickými vesnicemi s velkým množství starých Dacií a koňských povozů. Závěr cesty pak tvoří jen úzká asfaltka, obklopená světle zelenými kopečky s minimem stromů. Docela zajímavá krajina...

Rumunsko

 

Rozhovor: Petr Vlček o rallye Dakar

Petr Vlček vám řekne, jak se seznámil s Ondrou Klymčivem, jak se připravuje na Dakar a další zajímavosti.

Rozhovor: Petr Vlček o rallye Dakar

 

Motocykel 2018

Reportáž z výstavy v Bratislavě.

Motocykel 2018

 

Test: Taška Amphibious Voyager

Inovativní nepromokavá taška, nahrazující klasický loďák.

Test: Taška Amphibious Voyager

 

Skotsko

"...Z obrázků a videí se pocit z této krajiny dá jen těžko popsat. Ani já sám nevím, jak vám tento vjem zprostředkovat. Jeden by řekl, že tam nic není – a měl by pravdu. Ale tahle opuštěná, depresivní, neuvěřitelně drsná a nepohostinná země má prostě něco do sebe. Zastavím a kochám se. Vítr duje a já se snažím udělat nějaké solidní fotky. Je absolutní ticho, jen praská ve výfuku a kvílí mrazivý vítr. Krajinou projíždí jen sem tam někdo z turistů. Na motorce jsem zde úplně sám..."

Skotsko

 

Rozhovor: S Davidem Javornickým o aplikaci GoBikers

Jak a proč vznikla aplikace GoBikers a k čemu je vlastně dobrá?

 

Technické památky

Důl Bohumír a důl Jan Šverma

 

NeSkutečný Írán, 2. část

"...Další tři dny cestuji a objevuji krásy, jež toto neskutečné místo nabízí. Sever pokrývají mangrovové lesy, zatímco na jihu nacházím nádherné pláže s průzračnou vodou. Ostrov je 100 km dlouhý a 20 km široký a skládá se z několika geoparků. Jsou zde spousty zajímavých míst, od liduprázdných údolí, kde voda a vítr vytvořily nevšední skalní útvary, po temné solné jeskyně, v nichž jsem si vyzkoušel, jaké to je být v absolutní tmě a tichu. Je to nevšední zážitek..."

NeSkutečný Írán

 

11 000 km napříč USA, 1. část

"...Před polednem, když Peter opět stojí u krajnice, zaznamenávám jeho krizi vyjádřenou slovy: „Ty Martin, počúvaj. Já tuna henten oný motocykel volakdě zakopem, zrobím krížik a pojděm domou.“ Snažím se ho manuálně i verbálně během opravy podporovat, ale po téhle větě vyprsknu smíchy. Konečně najdeme problém v konektoru, přitáhneme ho všemocnou stahovačkou (bindrem) a motorka pak už po celý den jede, jak má..."

11 000 km napříč USA