Nacházíte se: E-SHOP / Pneumatiky ostatní

Informace o dezénech Avon a jejich použití


Avon Tyres vyrábí a prodává pneumatiky pro automobily, motocykly a sport. Avon logo

  • od roku 1902 osobní pneumatiky
  • od roku 1911 motocyklové pneumatiky
  • od roku 1958 závodní pneumatiky

 

Avon Distanzia

Vyrobena pro dobrodružství - ideální pneumatika pro motorkáře cestovatele, určená pro cestovní endura. Tato pneumatika se bude velmi dobře chovat na asfaltovém povrchu, ale stejně tak splní svůj účel při odbočení do lesa. Distanzia je opravdu všestranná pneumatika pro různé povrchy. Avon nemá v programu výrobu ostrých enduro pneumatik, dokáže však uspokojit ty, kteří se rádi přenesou díky svému motocyklu do vzdálených míst, ať už se má za nimi prášit či mají létat kamínky.
Systém A-VBD s proměnlivou hustotou vláken dovoluje i velmi svižnou jízdu v zatáčkách, což ještě doplňuje technologie SBC se spirálově pleteným pásem z aramidových vláken pro celkovou pevnost pláště a systém ATAC.

 

Avon Storm 2 Ultra

Společnost Avon Tyres představuje nástupce velmi oblíbeného modelu Storm ST, sportovně turistickou pneumatiku STORM 2 ULTRA.

Nový STORM 2 ULTRA má všechny skvělé vlastnosti předchozího modelu, stejně tak zachovává i vzhled, v některých oblastech však svého předchůdce převyšuje. Původní dezén byl pro jeho výborné vlastnosti ponechán, přibyla však třísměsová konstrukce a změnil se poměr křemíku v těchto směsích.
Nabízí se tak větší kilometrový výkon, který dle měření prováděných při jízdě a po ní dosahuje nárůstu o 12% ve všech povětrnostních podmínkách.

Zásadní změna je však v konstrukci zadní pneumatiky. Zůstává zachován systém A-VBD, kdy jsou vlákna pletena od středu pneumatiky k jejím okrajům v jiné hustotě, čímž se zvyšuje přilnavost a styčná plocha v náklonu. Přibyl však kevlarový pás s úhlem 0 stupňů, který eliminuje nadměrnou deformaci pneumatiky při záběru a brzdění. Snižuje se tak dynamické napětí v pneumatice, které snižuje její přehřívání a tím zachovává její tvar v jakémkoliv režimu jízdy.

Testy pneumatik byly prováděny se čtenáři časopisů Motor Cycle News and RiDE magazin a ti tuto pneumatiku ohodnotili jako výbornou. Produktový manažer společnosti Avon Tyres, jenž byl u celého testování, bývalý závodník Peter McNally říká, že tato pneumatika má skutečně nejpokrokovější technologii a krom větší bezpečnosti získává i výborné hodnocení v poměru výkon a cena v kategorii sportovně turistických pneumatik.

  • Delší kilometrový výkon díky třísměsové technologii a upravené kostře
  • Lepší přilnavost díky směsi SRS
  • Kevlarový pás s úhlem 0 stupňů
  • Všechny tyto vlastnosti zlepšují celkový komfort v řízení a všeobecnou bezpečnost

 

Avon 3D Ultra Sport

Chcete-li jezdit ještě rychleji a bezpečněji nejen na okruhu, ale i na ulici, je tady nový Avon 3D Ultra Sport. Tato pneumatika nabízí vše dobré, co předchůdce Viper Sport VP2, přidává však více.

Opět zůstávají výhody systému A-VBD, navíc však přibyla 3-směsová konstrukce běhounu Multi Compoude TE a byla zároveň pozměněna struktura směsi SRS. Dvě rozdílně směsi se nacházejí na povrchu pláště, kdy střed je tužší a boky měkčí. Třetí měkká směs se nachází pod těmito dvěma a udržuje ideální pracovní teplotu pneumatiky. Vzájemně tak i zpevňuje obě předchozí a udržuje jejich optimální teplotu. Tento hybridní systém spolu s dalšími technologiemi od Avonu vytváří inteligentní pneumatiku, kde přilnavost roste s rostoucím úhlem náklonu a nabízí přesnou ovladatelnost a stabilitu během celé životnosti pneumatiky.

  • 3-směsová pneumatika
  • Měkká tepelně stabilní směs má vynikající přilnavost
  • Dokonalá stabilita po celou dobu životnosti pláště
  • Výborné vlastnosti na suché i mokré vozovce
  • Skvělé odpružení a zlepšení ovladatelnosti na předním kole
  • Vhodné pro běžné i okruhové ježdění
  • 3D lamely s prostorovými body pro lepší zahřívání

Tyto pneumatiky jsou prvním vyráběným typem v nové modelové řadě pro sezónu 2013.

3D lamely v sobě mají trojrozměrné body, které vzájemným kontaktem prohřívají pneumatiku a zvyšují tak přilnavost. Zvýšený limit adheze a náklonu, díky flexibilnímu běhounu s novou směsí, umožňují rychlejší zahřátí pneumatiky. Nová konstrukce i nový design zvyšují plochu kontaktu s vozovkou ve všech úhlech náklonu.

Avon VP2 Supersport

Vizuálně shodný s VP2 Sport s mnoha stejnými technickými parametry, přesto však navržený pro lepší jízdní vlastnosti při použití na závodním okruhu díky kostře s excelentní stabilitou a vysokorychlostní směsi. Důraz byl kladen na přilnavost a možnost radikálnější jízdy.
Stejně jako celá řada VP2, i Supersport využívá systém ES (rozšířené stability), kdy celá kostra, bočnice i dezén jsou rovnoměrně spojeny, což snižuje celkové pnutí v pneumatice. Systém ATAC pokročilé proměnlivosti struktury při náklonu a LPE (Lifetime Profile Engineering) pro zachování optimálního tvaru za jakékoliv situace, celkově dlouhodobě zlepšuje jízdní vlastnosti a stabilitu v jakémkoliv úhlu náklonu, po celou dobu životnosti pneumatiky. Dvousměsová technologie zaručuje skutečně špičkové jízdní vlastnosti a optimální zahřívání.

Aplikační tabulku pro pneumatiky Avon si můžete stáhnout dole pod článkem ve formátu PDF.

 

VÝŠE UVEDENÉ PNEUMATIKY ZAKOUPÍTE ZDE

 


pdfMotopneu Avon - aplikační tabulka (3,33 MB  PDF)