Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

MOTOSALON 2019: Na co se můžete těšit?

Veletrhy Brno, 12.2.2019

Motosalon letos slaví kulatiny! Pěkných deset let. A oslava to bude velkolepá – 5 plných hal motorek, čtyřkolek, příslušenství, krásných holek a zajímavého doprovodného programu! A co si pro vás připravili naši vystavovatelé?

BMW osloví dobrodruhy i městské motoristy

BMW Motorrad představí celou modelovou řadu R 1250 s novými boxery s technologií shift cam, který pohání nejen legendární GS, ale také cesťák RT, roadster R a v neposlední řadě sportovní RS.

„Pro městkou mobilitu máme připravený skútr C 400 GT a dobrodruzi se můžou těšit na ultimativní cestovní enduro F 850 GS Adventure. Intenzivně se také snažíme zajistit okruhovou novinku S 1000 RR, která se teprve začne vyrábět,“ uvedl šéf divize Petr Krajča.

„Stejně jako v loňském roce chystáme překvapení ve formě limitované edice. Ta bude letos tematicky spojená se známou závodní motoristickou soutěží. Více už ale neprozradím… Návštěvníci si budou moci na naší expozici prohlédnout kromě téměř 30-ti motorek i příslušenství a novou kolekci oblečení pro motorkáře,“ doplnil.

Ducati – nový hravý Hypermotard

Novinky značky Ducati bude v Praze prezentovat MOTO ITALIA s.r.o.. Jde o Diavel 1260 S, Multistradu 950 S, Multistradu 1260 Enduro, Hypermotard 950 SP a novou řadu Ducati Scrambler 800.

Diavel 1260 S nabízí maximální potěšení z jízdy, je poprvé vybavený plně nastavitelnou přední vidlicí Öhlins v charakteristické zlaté barvě a zadním tlumičem, taktéž plně nastavitelným, od stejného výrobce. Komponenty nabízejí nejen skvělou odezvu, ale i vynikající jízdní komfort na jakémkoli povrchu.

Nově je Multistrada 950 dostupná ve verzi S. To znamená téměř identickou výbavu s luxusním modelem Multistrada 1260S. A to včetně semiaktivního podvozku DSS, Cornering ABS, LED osvětlení s přisvěcováním do zatáček, bezlíčkovým zapalováním a automatickým vypínáním blinkrů a dalších vymožeností.

Nový model Multistrada 1260 Enduro rozvíjí dobrodružný enduro koncept o motor Ducati Testastretta DVT 1262 s plnou křivkou kroutícího momentu. Vylepšený podvozek usnadňuje manipulaci při pomalé jízdě a na místě. Sedlo je oproti předchozímu modelu o 1 cm níže, což ocení zejména jezdci nižší postavy. Agresivní vzhled a sebevědomý sportovní charakter – to je nový Hypermotard 950, který se vrací ke kořenům závodních motardových speciálů. Široká řídítka, štíhlé boky a nízká váha zaručují hravost při každé změně směru.

Faber Moto doveze Vespu s nejsilnějším motorem v historii

Adama Žerta ze společnosti Faber moto s.r.o. jsme se zeptali, s jakou novinkou dorazí na letošní veletrh: „Letos je toho doopravdy hodně. Jednoznačně nejočekávanější je cestovní enduro Moto Guzzi V85 TT. To si myslím, že je pro Česko super produkt. Dále Aprilia Tuono 1100 Factory s novým semiaktivním podvozkem, úplně nová Aprilia RSV4 1100, elektrická Vespa a navíc spouštíme Vespu GTS 300 s nejsilnějším motorem v historii. A jako třešničku na dort přicházíme s novým modelem Piaggio MP3. Je to menší, kompaktnější a cenově zajímavější varianta s objemem 300 cc.“

Harley a hudba? Proč ne!

Podle Michala Frice ze společnosti Harley-Davidson Central Eastern Europe, se mají návštěvníci Motosalonu na co těšit. Na expozici známé značky je mile překvapí nová zajímavost, prozraďme jen, že se bude jednat o hudbu.

A co nového fanoušky legendárního Harleye čeká? „Ukážeme náš nejnovější přírůstek do rodiny Softail – FXDR 114. A pevně věřím, že se nám podaří přivézt i elektrický model LiveWire,“ láká Michal Fric.

Husqvarna – novinky i retro stroje

„Husqvarna Motorcycles predstaví v Prahe nielen svoju novinku Svartpilen 701, ale aj celú modelovú radu moderných retro strojov Svartpilen a Vitpilen,“ láká návštěvníky Miroslav Lacko.

Na náš dotaz, zda připravuje i zajímavý doprovodný program, prozradil: „Okrem predstavenia našich motocyklov pripravujeme aj podpisové akcie s našimi úspešnými jazdcami, predovšetkým s FMX jazdcom Liborom Podmolom.“

KTM představí nové Adventure i Enduro

KTM CEE S.R.O. dorazí na veletrh z Bratislavy a přiveze hned několik novinek. Jde o KTM 790 Adventure / 790 Adventure R, KTM 690 SMCR/690 Enduro R a 1290 Superduke GT. Kromě nových mašin se mohou návštěvníci setkat i se zajímavými hosty, které firma na veletrh zve.

„V našom stánku bude možné vidieť legendy Rally Dakar – slovenských pretekárov Štefana Svitka a Ivana Jakeša a zároveň českého freestylového motocyklistu Petra Piláta,“ uvedl Mikuláš Fajnor, Shows and Events manager firmy.

Kawasaki přiveze 11 novinek!

Absolutní novinky i nové evoluční změny modelů bude mít v nabídce ASKO KC s.r.o. – výhradní dovozce Kawasaki pro Českou republiku.

Mezi nejdůležitější novinku bude nepochybně patřit Versys 1000, a to hned ve dvou provedeních. Zatímco první verze této cestovní motorky bude nabitá nejmodernějšími technologiemi i kompletní cestovní výbavou, druhá verze bude o něco levnější. Milovníci retro motorek zase ocení novinky v podobě W800 a to jak model Cafe tak verzi Street.

Za zmínku také stojí nejvýkonnější motorka na trhu NINJA H2 Carbon. Tato nejsilnější motorka světa (na značkách, tedy v reálném provozu), má s náporovým sáním výkon až 243 koní, což je téměř o 30 koní více než její předchozí model.

Indian – česká premiéra i závodní speciál

Brand manažer firmy METEOR MOTOR TECH CR, Ondřej Hrůza by rád pozval návštěvníky na českou premiéru. „Novinky chystáme celkem dvě, ale tou nejzásadnější bude určitě Indian FTR 1200 S. Dlouho očekávaný funbike americké výroby, o kterém odborníci tvrdí, že je naprosto přelomovým strojem v motocyklové historii „made in USA“. Spousta lidí je na tuto novinku zvědavá, takže jsem moc rád, že mohu její oficiální českou premiéru pro veřejnost potvrdit!“

Na jejich stánku bude živo i co se týče programu. „Příští sezóna bude u Indianu hodně ve znamení závodů a hlavně typicky amerického sportu s názvem „flat track“. Součástí naší expozice na veletrhu Motosalon bude i prezentace jednoho z mála závodních speciálů Indian Scout, který bojuje na plochodrážních oválech v Evropě. Unikát s názvem The Shrimp přijedou představit přímo závodníci a konstruktéři z italské dílny Anvil Motociclette.“

Nevima group s.r.o. – od skútrů po legendy

Velké množství novinek představí na veletrhu společnost Nevima group s.r.o., akreditovaný dovozce skútrů, motocyklů a ATV různých značek.

U značky Benelli půjde hned o pět kousků. První z nich je 302S, což je nová faceliftová verze oblíbené třístovky BN 302. Druhou novinkou je TRK 251, tedy menší bratr TRK 502. Dobrodružství na dvou kolech tak nemusíte zažít jen s velkou kubaturou, tento model je totiž dostupný i ve verzi 125cc. Ve stejné kubatuře je nyní dostupný i Leoncino. Jeho další verze Leoncino 250 si zachovává jedinečný charakter a design typický pro celou modelovou řadu. Pro ty, co chtějí vystoupit z řady, je tu nový city-cruiser 502C.

Návrat Benelli k velkoobjemovým strojům hlásá nová sportovní 750 se stylovým designem pod označením 752 S. Zástupcem klasiky, která se v moderním světě neztratí, je novinka v podání Imperiale 400. Jde o poctu legendárním Benelli motocyklům z 50. let.

Novinkou značky Keeway je moderní, lehký a snadno ovladatelný elektrický skútr Keeway E-Zi, nabízený ve dvou verzích Light a Plus. Tento inteligentní skútr je synonymem pokročilé technologie schopné zajistit maximální nezávislost na silnici a rychlé nabíjení. V ECO režimu má dojezd až 145 km. Sportovní naked bike RKF 125 s 4 ventilovým vodou chlazeným motorem patří mezi další novinky Keeway, stejně jako kapotovaná stopětadvacítka RKR 125, disponující stejným typem motoru. Milovníci stylu cruiser jistě ocení stylový a pohodlný motocykl K-light 125, dostupný ve třech barevných provedeních.

Co se týče značky SYM, zde se můžeme těšit na nové vodou nebo vzduchem chlazené skútry - stoptadvacítky Jet 14, Symphony ST 125 a skútry Cruisym ve verzi 125 cc i 300 cc. Vybírat bude opravdu z čeho!

Suzuki Katana – dokonalé zpracování a japonská krása

„Zásadní novinkou u značky Suzuki je v letošním roce motocykl Suzuki Katana,“ uvádí Tomáš Loukota z oddělení motocyklů MSC-branch office Czech Republic, o.s.

„Jedná se o motocykl, jenž je moderním následníkem ikonického motocyklu z počátku osmdesátých let minulého století, Suzuki GSX1100S Katana, motocyklu, který byl nejenom jedním ze zlomových modelů v historii značky Suzuki, ale ve své době změnil i celkový pohled na silniční motocykly. Dopad byl tak velký, že Katana i dnes stále ovlivňuje návrhy motocyklů. Současná Suzuki Katana se svým vzhledem odkazuje na ikonického předka, ztělesňuje dokonalé řemeslné zpracování, sofistikovanou japonskou estetiku a charakteristický design.“

Triumph s novými twiny i scramblery

Triumph Divize společnosti DK auto-moto představí v Letňanech hned pět nových modelů. Mezi novinky bude patřit Street Twin a Speed Twin, Street Scrambler, Scrambler 1200 XC a Scrambler 1200 XE.

Nový výkonnější dvouválec Street Twin je designován pro maximální zážitek a přináší sílu bonnevillu s ještě větším kroutícím momentem a novými first-in-class technologiemi. Nový Speed Twin s motorem 1200 ccm je navržen jako úplně nový standard dynamičnosti a jízdních schopností. Speed Twin s podvozkem vysoké specifikace, s vylepšeným nastavením, dostupnou jezdeckou pozicí, pokročilým brzdným systémem a vzrušující dodávkou výkonu, obhajuje své místo jako nová ikona výkonných motocyklů Triumph.

Zrozen pro svobodu a zábavu – takový slogan doprovází zcela nový Triumph Street Scrambler s posíleným motorem 900 ccm a opravdovými off-road ambicemi. Nová řada Scrambler 1200 představuje ultimátní kombinaci dvouválcového motoru Bonneville, ve své třídě vedoucí technologii, nádherný styl a originální design tvořený jedinečnou DNA. Tento motocykl poskytuje vše potřebné, abyste vaši zábavu na něm povýšili až na nejvyšší, vzrušující level na silnici i v off-roadu.

YAMAHA MOTOR EUROPE: novinky z Milána

Fanoušci motocyklů Yamaha budou moci v Praze osedlat takřka kompletní modelovou řadu této značky včetně všech novinek představených v Miláně. A pokud vše klapne tak jak má, přímo na výstavu z Japonska dorazí čerstvě vyrobené kousky dlouho očekávané Yamahy Ténéré 700. Firma taky chystá lákavý program na své expozici:

„Stejně jako v minulém roce budeme mít připravené pásmo autogramiád a rozhovorů s našimi jezdci a nově také ambasadory Yamahy, které bychom chtěli touto cestou veřejnosti představit. Půjde o známé osobnosti z řad špičkových sportovců a cestovatelů, které už něco dokázali, a které mají rozhodně co říci co říci. Na to se těším moc!“ prozradil manažer PR, Martin Tománek.

Honda Monkey poputuje k výherci přímo na veletrhu

Je tomu skutečně tak, přímo na Motosalonu předá Honda výherci své soutěže hlavní výhru, a tou je nový motocykl Honda Monkey. Také zcela jistě nebude chybě kaskadérská show Míry Lisého na CRF1000L Africa Twin, se kterým Honda v rámci partnerství aktivně spolupracuje.

Na to, jaké novinky ještě známá značka chystá, jsme se zeptali Petra Hubáčka: „Jak již bývá u Hondy zvykem, máme toho hodně. Sportovní CBR650R, nahý streetfighter CB650R, novou řadu pětistovek… a celkově téměř padesát motocyklů na 500m2 na našem luxusním stánku.“

Norton pro milovníky klasiky i UMka nejen pro mládež

Tomáše Kočaře ze společnosti MR43 jsme se zeptali, s jakou novinkou na veletrh míří. „Na Motosalon dorazíme s celou flotilou motocyklů, které se hodí do každé rodiny. Motocykly nejen pro šestnáctileté - značky amerického výrobce UM – motocykly do 125 ccm ve skladbě od naháče, přes cruisery až po endura, tak i s motocykly pro řidičské oprávnění A2 od 18 let značky Zontes – enduro a naháč. Rovněž představíme motocykly pro jezdce s neomezeným oprávněním typu A, a to s jednou z nejstarších italských značek Moto Morini a klasiku ze všech nejklasikovatější - anglický motocykl Norton. Je to nejstarší motocyklová značka, první motocykl se vyrobil v roce 1898.“

Na jejich expozici se můžete těšit také na premiéru UM a Zontes, pro Zontes je to navíc premiéra česká. Všechny modely si navíc u MR43 můžete půjčit na zkušební jízdu nebo i na celou dovolenou.

Yuki – plně vybavené enduro za příznivou cenu

„Novinek jsme si připravili pro letošní rok opravdu hodně. Za zmínku stojí např. motocykl ve stylu scrambler - Yuki 125i Vox. Je to moderní motorka vybavená multifunkčním displejem, LED osvětlením a komfortním podvozkem,“ zve návštěvníky obchodní a marketingový manažer YUKI Jakub Špaček ze společnosti PYRAMIDA Průhonice.

Na jejich expozici najdeme i další novinku, Jde o Yuki 125i XTR, což je plně vybavené enduro. Motorka má padáky, cestovní plexi, boční kufry a Top Case. „Cena pro naše zákazníky je příznivá. Za takto vybavenou motorku nezaplatí klient více než 65 tisíc korun,“ doplňuje manažer.

Royal Enfield uvádí na trh nové dvouválce!

Značka Royal Enfield vyrobila svůj první motocykl v roce 1901. Jejím výhradním zástupcem, dovozcem a prodejcem v ČR je pražská společnost VINTAGE GARAGE s.r.o. Podle Martina Šrámka se návštěvníci letošního veletrhu mohou těšit zejména na českou premiéru dvou nových Twinů, která proběhne první den.

„Jde o zcela nové dvouválcové modely Interceptor INT 650 TWIN a Continental GT 650 TWIN. Oba motocykly jsou osazeny zcela novým, 4-taktním, vzduchem a olejem chlazeným řadovým dvouválcovým motorem o objemu 648 ccm s výkonem 47 koní a maximálním točivým momentem 52 Nm. Dvojitý kolébkový ocelový rám byl navržen legendárním týmem Harris Performance. Šestistupňová převodovka je vybavená antihoppingovou spojkou. Podvozek tvoří přední 41 mm vidlice a dva zadní plynové tlumiče s expanzními nádobkami s možností nastavení v pěti stupních. Brzdové komponenty ByBre (By Brembo) spolu s dvoukanálovým systémem ABS značky Bosch umožňují silný a zároveň předvidatelný brzdný výkon.“

MV AGUSTA předvede limitované edice

Ondřeje Metely ze společnosti MV AGUSTA CZECH & dealer DUCATI jsme se zeptali, s jakou novinkou dorazí na veletrh: „MV Agusta má tak jedinečné motocykly, že každý z nich je svým způsobem novinka. Budeme mít k dispozici krásné modely v Reparto Corse barvách a další limitované edice jako například F4 Lewis Hamilton.“

Zajímavostí také je, že firma vystavuje na své expozici společně se zástupci firmy Motul pro ČR, která je jejich partnerem v oblasti dodávání technologií kapalin. O to bude stánek zajímavější pro návštěvníky.

Peugeot s novými skútry pro náročné i šetřílky

Hlavní novinkou je model Peugeot Pulsion, který odstartuje novou kategorii skútrů s názvem Urban GT. Model Pulsion nabídne svěží vzhled sportovního ražení, který však nezapomíná ani na pohodlí jezdce, výkonný motor a moderní technologie. Srdcem Pulsionu bude již známý Peugeot PowerMotion 125, který disponuje výkonem 10,6 kW, což je téměř hraniční hodnota, kterou můžete řídit i s řidičským oprávněným sk. B. S jezdcem skútr komunikuje přes plně digitální barevnou přístrojovou desku, kam lze promítat i údaje z připojeného mobilního telefonu přes rozhraní i-Connect.

„Společně s velkým úložným prostorem, kam se vjede jedna integrální a jedna malá jet přilba, a již zmíněným výkonným motorem je Pulsion horkým kandidátem na nejvyspělejší 125 ccm skútr roku 2019,“ uvedl brand manager Jiří Kružík z firmy Scooters a.s.

Dále Peugeot předvede nový 50 ccm 2T motor s přímým vstřikováním, nové barvy a zlevněné modely. „Dvoutaktní padesátky s přímým vstřikováním budou dostupné v modelových řadách Kisbee, Streetzone, Speedfight, Citystar a Django. Pro patnáctileté držitele řidičského oprávnění AM jde o vítanou zprávu! Nejlevnější 50 ccm 2T model Kisbee Active začíná na 42 900 korunách. Samozřejmostí je plnění emisní normy Euro 4,“ doplnil manažer.

Čezeta

představí první český sériově vyráběný elektrický skútr Čezeta 506, a také vizi budoucnosti dopravy, koncept „zero emission“.

JourneyMan CZ - nejen nový elektromotocykl

JourneyMan CZ s.r.o. přiveze zcela nový elektromotocykl zn. Evoke, dále pak novinky motocykly CF MOTO NK650, NK450 a MT650.

A protože jde převážně o čtyřkolkovou firmu, představí nám i řadu novinek na 4 kolech. Například nejočekávanější čtyřkolku posledních let - model CF MOTO Gladiator X1000 V-Twin EPS, dále pak nové CF MOTO Gladiator X600 EPS, CF MOTO Gladiator UTV1000 V-Twin EPS, a úplnou novinku španělského výrobce Corvus - naftové pracovní UTV Corvus Terrain Diesel DX4 1000. 

Na jejich expozici budou k vidění také speciálně vybavené čtyřkolky pro složky IZS, ať už jde o Policii, hasiče či komunál. Návštěvníci zde najdou i speciální příslušenství pro pracovní čtyřkolky a UTV.

ASP Group s.r.o. – nové elektrické skútry i čtyřkolky

ASP Group představí v Praze nové čtyřkolky a skútry na elektrický pohon. Na jejich stánku budou moci návštěvníci vidět stroje v akci, ale také se inspirovat na propagačních videích, co tyto mašiny dokáží v reálném provozu.

BCE s.r.o. myslí i na mladé řidiče

Společnost BCE z Mníšku pod Brdy dorazí do Prahy se dvěma novinkami. Tou první je zcela nový model silniční tříkolky pro mladé Can-Am RYKER, a tou druhou čtyřkolka Can-am Outlander 1000R X XC. Podle Hany Barnetové se mají zákazníci na co těšit, protože novinky jsou vhodné na silnici i do terénu.