Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Na motorce napříč Kanadou

Viasat Explorer, 14.5.2012

Motorkářská sezóna již odstartovala a s pomalu blížícím se letním obdobím vyvstává otázka „Kam na dovolenou?“ Pro ty z vás, kteří ještě nemají nic v plánu, máme jeden tip. Co se vydat za dobrodružstvím do Kanady?

Nechte se inspirovat dobrodružnou motorkářskou výpravou známého irského televizního dobrodruha, herce a autora cestopisů Charleyho Boormana, který se vydal spolu s producentem a hercem Ewanem McGregorem a režisérem Russem Malkinem na ničím nespoutanou adrenalinovou jízdu po Kanadě.

Tyto tři celebrity procestovaly zemi javorového listu křížem krážem na motorkách značky BMW Adventure. Vzhledem k tomu, že se jedná o druhou největší zemi světa, tak se nemůžeme divit 16 000 najetých kilometrů. Charley, Ewan a Russ na svých cestách navštívili všech deset kanadských provincií, dvoje hranice, tři oceány a čtyři extrémní hraniční území. Rozhodli se také vyzkoušet řadu nebezpečných a adrenalinových sportů, jako je sjíždění divoké řeky na kanoi, rodeo, vysokohorská turistika při zdolávání osmitisícovky Mount Fabre v Albertě, let vrtulníkem či potápění k vraku lodi v ledovém Hurónském jezeře.

Říkáte si, jaká by taková dovolená mohla být? Pak si nenechte ujít jedenáctidílný seriál Extrémní hranice, který dokumentuje celou jízdu Charleyho Boormana a jeho přátel napříč Kanadou. První díl startuje 15. května v 19:30 na televizní stanici Viasat Explorer. V každém díle se vydáte do jiné části Kanady, ve které naši tři dobrodruzi budou plnit nejrůznější úkoly a překonávat tak extrémní hranice. Seznámíte se s rozmanitými kulturními zvyky tamního obyvatelstva a jejich historií. Vzhledem k tomu, že se v tomto státě, jenž je kolébkou ledního hokeje, nachází řada zajímavých velkoměst, tak se také sami přesvědčíte o tom, že v zemi, která je na severu ovlivněna kulturou původních eskymáckých obyvatel a na jihu se přibližuje americkému stylu života, si na své přijde opravdu každý.