Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Route 66 motoexpedice s vozíčkářem a svatbou v Las Vegas

Radek Kriegler, Outdoors Riders, 15.3.2013

Již za dva týdny vyrazí na americkou legendu mezi silnicemi Route 66 netypická výprava. Motocykl s vozíčkářem jako spolujezdcem absolvuje cestu do Las Vegas, kde bude „motorkářsko-vozíčkářská“ svatba...
Cestovatelský cyklus realizoval Radek Kriegler v letech 2008 – 2013 pro 6 vozíčkářů. 3 neohrožení muži a 3 neohrožené ženy se účastnili cest v sedle motocyklu po cestách i necestách celého světa. Radek s nimi projel celkem přes dvacet pět tisíc kilometrů v 16 zemích světa na čtyřech kontinentech, expedice trvaly průměrně 18 až 30 dní. Neobyčejné výkony neobyčejných jezdců obdivovali návštěvníci výstav i motocyklových show.
Radkovi se podařilo vozíčkáře v sedle motocyklu dovézt na marockou Saharu, ale i na nejvyšší průsmyk světa Khardung La ve výši 5600 m n.m. v Himálaji, do jihoamerických And k jezeru Titicaca, na Machu Pichu, nebo např. do východoevropských Karpat či na Marmoladu.
Pětiletý cestovatelský cyklus bude symbolicky zakončen na matce všech cest – Route 66. Radkův přítel Oliver Shokouh se zároveň stal sponzorem této jízdy – zapůjčí bezplatně motocykl Harley Davidson. Finančně přispěje také pan Vrátný z Bonveru, výbavu zajistí Geneze Víti Ryšavého, výpravu podpořilo hlavní město Praha.

Expedice se pojede od 27.3. do 11.4.2013, celková délka 4500 km na trase Route 66 z L.A. a zpět v půli cesty. Účastník vozíčkář Lukáš Gruner se expedice zúčastní jako spolujezdec s řidičem motocyklu Radkem Krieglerem a v Las Vegas se z jeho snoubenky Michaely stane jeho zákonitá manželka.

Route 66 byla a je slavnou motorkářskou cestou. Jsme rádi, že vozíčkářský cyklus expedic můžeme zakončit na tak ikonickém místě a na tak ikonickém motocyklu, jakým Harley Davidson bezesporu je!