Nacházíte se: E-SHOP / Oblečení

Held Air n Dry

Buben, 17.6.2013

 

Přibližně dvakrát ročně zavítám při návštěvě příbuzenstva do lipské prodejny řetězce Louis, kde si krom sympatické a nadprůměrně přitažlivé Němky Karin vždy v klidu prohlédnu sortiment a zakoupím co potřebuji resp. nepotřebuji, ale zrovna to musím mít. Znáte to ne?! :-)

Vloni jsem ovšem zavítal do prodejny se zcela konkrétním přáním, a to zakoupením nových rukavic. Netřeba dodávat, že jsem se místo na Jürgena se svým přáním obrátil na Karin. Po anglicko-německé konverzaci, která zúžila výběr na podskupinu touring, jsem se jal zkoušet několik párů rukavic různých výrobců a velikostí. Ale nějak to pořád nebylo ono. Až Karin vytáhla ... eso z rukávu - Held Air n Dry
 
Od té doby, co mám na motorce chrániče rukojetí, provází mne problém nedostatečného průchodu vzduchu skrz ventilační otvory v rukavicích. Konstrukce Held Air n Dry rukavic mě velice zaujala a po více jak ročním používání jsem s nimi maximálně spokojen, a proto sem přidám několik základních informací o tomto zajímavém výrobku.
 
O co tedy jde? Held Air n Dry jsou vlastně dvoje rukavice v jednom. Když je hic dáte ruce do spodní perforované vrstvy, a když prší a ochladí se, přendáte ruku do vrchní Gore-Texové vrstvy a zůstáváte v suchu a teple. Pro tento úkon je dobré zastavit....
 
Spodni, dlaňová, strana rukavic je bez podšívky a tvořená pouze perforovanou oděruvzdornou klokaní kůží. Úchop a cit pro hefty je vynikající. Perforovaná kůže zaručuje příjemný průvan rukavicí, a když to nestačí zvednu na chvilku ruku nad chránič a je vyluftováno. 
 
 
 
Horní vrstva je větru a voděodolná Gore-tex membrána s Cordurou a chrániči kloubů. Na levém ukazováku je stěrka na plexi a na prostředníku a prsteníku další vstupy ventilace. 
 
 
 
Po roce používání rukavic Held jsem s nimi maximálně spokojen. Jen snad dlaňová část že je ze světlé kůže, což jí při normální manipulaci s motorkou, kufry a pod. nemůže dlouho vydržet. Jediným  vážným nedostatkem tedy zůstává pořizovací cena, která je u Louisu 160 EUR.
 
Buben
 
 
 

Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor