Normfest

 


Nacházíte se: E-SHOP / Výživa

Informace o jídlech Adventure Menu


Jídlo na cesty – Adventure Menu

Česká firma Adventure Menu vznikla v březnu 2011 s jasnou vizí, a to přivést na trh kvalitní, plnohodnotnou a chutnou expediční stravu. S více než desetiletými zkušenostmi a zázemím partnerské výrobní firmy v červnu téhož roku představila řadu sterilovaných jídel Adventure Menu, která získala již během letní sezóny nemalý úspěch zejména u expedičních cestovatelů a off-road motorkářů.

Technologie výroby
Jídla Adventure Menu jsou připravována výhradně ruční prací z nejkvalitnějších tuzemských surovin. Díky jedinečné technologii neobsahují žádné konzervanty ani barviva a přitom si zachovají čerstvost a skvělou chuť až po dobu 2 let. Při výrobě je kladen velký důraz na absenci chemických přidaných látek, z toho důvodu jsou všechna jídla vařena tradičním způsobem.
K výrobě jídel Adventure Menu je používána sterilizační technologii německé firmy Korimat. Čerstvě uvařená jídla jsou při stálé vysoké teplotě naplněna do jednotlivých bariérových sáčků. Ve speciálním zařízení jsou za působení vysokého tlaku na několik minut šokově zahřáta a následně prudce zchlazena. Tato unikátní technologie zajišťuje bezpečný a chutný výrobek bez potřeby použití jakýchkoliv konzervačních látek.

Vlastnosti
Výše uvedený způsob uchování potravin přináší v uplynulých desetiletích mnoho opomíjených výhod. Jídla si zachovávají svou vynikající a nezměněnou chuť po celou dobu a vyznačují se extrémní trvanlivostí až dva roky.
Především na cestách je důležité, aby byla strava vydatná. Proto jsou jídla Adventure Menu složená tak, aby zaručeně zasytila a dodala potřebnou energii na další cestu. V každé porci je vždy dostatečné množství masa. Dále omáčka a příloha, jejichž množství je závislé na typu jídla. Celková hmotnost jedné porce je 400 g (u samostatných 100% mas pak 200 g).
Mezi další přednosti výrobků patří použití nejkvalitnějších obalových materiálů, které se vyznačují extrémní odolností, zaručující i v nejnáročnějších podmínkách vysokou kvalitu jídel po dlouhou dobu.

Sortiment
Sortiment jídel Adventure Menu je velmi pestrý, ostatně se přesvědčte sami v našem e-shopu. Recepty byly vybrány tak, aby si každý zvolil dle svých chutí.

Způsoby ohřevu
Jídlo je hotové, tedy připravené za pár minut. Není dehydrované, tudíž se do něj nepřidává žádná voda.
Jídla lze ohřívat buďto ve vodní lázni po dobu 8 až 10 minut, nebo vyklopit na pánev a prohřát cca 3 minuty.
Nejjednodušším způsobem ohřevu jídel Adventure Menu je však použití tzv. Samoohřevu, který vám jídlo ohřeje za pár minut bez potřeby vařiče, nádobí a teplé vody.

Jídlo Adventure Menu bylo úspěšně testováno při expedici do Ománu (viz MotoRoute č. 4/2012).

 

VÝŠE UVEDENÉ VÝROBKY ZAKOUPÍTE ZDE